A treia ediție a Festivalului SoNoRo Musikland onorează prin muzică patrimoniul arhitectural din Transilvania
22 July 2021
A încetat din viaţă muzicologul Vasile Tomescu
22 July 2021

Recomandări culturale vineri, 23 iulie 2021

Ce vă vine în minte când vă gândiți la grădinile de vară de pe litoral? Amintiri din alte vremuri, nostalgie, clădirile acelea misterioase pe lângă care treceați în drum spre plajă? Vara lui 2021 vine cu o surpriză – zi de zi, până pe 12 septembrie. Grădina de vară din Eforie Sud vă așteaptă cu filme, expoziții, ateliere creative și educative, concerte și multe altele. O vară de neuitat cu Eforie Colorat.

 

Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, organizează în perioada 23 – 24 iulie, observații astronomice la „Casa Seciu” din Boldeşti-Scăeni.

 

În perioada 23 – 25 iulie, Muzeul Municipiului București  găzduiește șapte recitaluri live susținute de laureații competiției „Youth of Music 2021”. Programul cuprinde creații semnate de Bach, Ceaikovski, Haydn, Schumann, Rahmaninov, Mozart, Chopin, Brahms, Dvořák, Beethoven, Mozart, Șostakovici, Puccini și Strauss.

 

De la ora 20:30, la Teatrul de Vară Herăstrău al Teatrului de Revistă Constantin Tănase este proiectat spectacolul „Femeia, eterna poveste”, o poveste interbelică în regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere. Scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie.

 

S-a redeschis Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”. O parte a spațiilor de expunere, precum şi portofoliul expoziției permanente „Centrul Artistic Baia Mare. Repere europene între tradiții şi inovații” au fost reînnoite. În perioada 23 – 25 iulie, vizitarea muzeului este gratuită.

 

La Cluj-Napoca  şi în  alte 20 localități din țară are loc Gala de deschidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania. La ora 21:00 este prezentată comedia spaniolă „Dineu cu vecinii de sus”. Regia Cesc Gay.

În cadrul proiectului „Brukenthal Unplugged”, Orchestra Filarmonicii Sibiu, dirijată de Mihnea Ignat și violoncelista Andreea Țimiraș vor susține un concert public în Parcul Municipal Cetate Deva.  Ora 19:00.