„Cu bicicleta prin alte timpuri” – imagini spectaculoase și inedite alături de exponate rare, demne de admirat
4 March 2021
În vizită la Frida Kahlo
5 March 2021

Recomandări culturale – vineri, 5 martie 2021

Până pe 31 martie, Radio România invită cititorii la o nouă întâlnire cu lumea cărții, pe  site-ul gaudeamus.ro. Târgul Gaudeamus Radio România își păstrează caracterul generalist, din punctul de vedere al ofertei de carte. În schimb, durata acestei ediții permite, pentru prim oară, adoptarea unor teme distincte, ilustrate prin intermediul evenimentelor propuse de către participanți și prin genurile literare promovate.

 

De la ora 19:00, Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu și cu participarea pianistului Horia Mihail, susține un concert,  la Sala Radio.  Evenimentul este transmis în direct la posturile Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

 

Piesa „Ceapa” de Aldo Nicolaj, producție a Teatrului „Stela Popescu” în regia lui Dan Tudor revine de astăzi pe scena Sălii Mici a Palatului Naţional al Copiilor. Ora 19:00.

 

Solistul trupei Spitalul de Urgență, Dan Helciug,  vă invită să cântați și să vă simțiți bine cu prietenii pe „Trăiască berea!”, „Ori la bal ori la spital” și alte piese noi și coveruri. Berăria H. Ora 19:30.

 

Trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului „Regina Maria” din Oradea a pregătit o nouă premieră, spectacolul „Genul Acuzativ”, text şi regie Mimi Brănescu. Spectacolul este pus în scenă astăzi, mâine și poimâine de la ora 18:00, în sala mare a teatrului orădean.

 

„Pentru Dumneavoastră, Doamnă!” este titlul concertului folcloric susținut de la ora 19:00, la Filarmonica Ploiești. Orchestra Populară „Flacăra Prahovei”, condusă de dirijorul Marian Dovîncă, îi are ca invitați speciali pe Matilda Pascal-Cojocărița, Ștefan Cigu, Horațiu Cigu și Ansamblul de Dansuri „Doina Prahovei” condus de coregraful Marian Marinică. Spectacolul se va desfășura cu public și va fi transmis în direct pe platforma Virtual Concert Hall.

 

Mâine 6 martie de la ora 18:00  și duminică 7 martie de la ora 11:00 Teatrul de Marionete Arad prezintă spectacolul „Prostia omenească”. Piesa realizată în regie colectivă este jucată de actorii Oana Rogojină și Cristian Bordaș.