Născut în România: Invitat, scriitorul şi jurnalistul Andrei Zbîrnea
8 November 2020
Născut în România: Stockholm – o capitală modernizată de arhitecta Ina Calmanovici
15 November 2020

Născut în România: Redau culoarea satelor bănățene și salvează morile de apă. Născut în România, cu Radu Trifan, de la Asociația Acasă în Banat

‘’Asociația Acasă în Banat este o organizație dedicată faptelor bune. Ajutăm oameni, familii, comunități întregi. Ne unim forțele pentru a realiza, împreună, mici „miracole” care ne fac mândri și ne dau energie să continuăm. Credem în puterea exemplului și ne simțim responsabili să acționăm, acum. Pentru că suntem „acasă” în comunitățile în care trăim, în regiunea și țara în care locuim. Ne pasă de semenii noștri și vrem să punem umărul pentru a construi. Cu mâinile construim și reparăm case, dar cu inimile inspirăm și aducem speranță celor de lângă noi.’’(fondatorii)

Anamaria Spătaru l-a invitat la Născut în România, pe 14 noiembrie, de la ora 16.00, pe Radu Trifan, fondator al Asociației Acasă în Banat. Proiectele despre care vor discuta pe larg sunt: ‘’Color the Village’’, prin care voluntari din toată țara se mobilizează să ajute o comunitate, să zugrăvească case și să le redea strălucirea și frumusețea de odinioară, și „Salvăm Morile de Apă”, care are ca obiectiv salvarea patrimoniul mulinologic din județul Caraș Severin și introducerea acestuia într-un circuit turistic.