„Avdives, khetanes” – proiectul care vizează creșterea sustenabilă a calității vieții comunităților de romi din comuna Belin din Covasna și cartierul Ferentari, București
3 March 2021
“Ilustrația unei cărți adaugă textului noi elemente care dau o notă provocatoare cititorilor”, Ileana Achim, Editura Frontiera
5 March 2021

#ReplasticHack – soluţii inovatoare pentru a limita utilizarea materialelor plastice

Hackathonul online #REplasticHack: REduce-REuse-Recycle a fost iniţiat cu ocazia celei de-a zecea ediţii a Întâlnirilor Europene din Transilvania, care reunește actori ai dezvoltării teritoriale din România și Franţa, în perioada 26–28 martie 2021.

Hackathonul, coorganizat de Ambasada Franţei / Institutul Francez în România și Cluj Hub/ROTSA, #REplasticHack se adresează experţilor în dezvoltare teritorială și în economia circulară, reprezentanţilor instituţiilor publice, antreprenorilor, reprezentanţilor societăţii civile, cadrelor universitare și studenţilor.

Participanţii vor fi invitaţi să dezvolte în 36 de ore, formând echipe multidisciplinare, soluţii inovatoare pentru a limita utilizarea materialelor plastice, în conformitate cu iniţiativele europene din acest domeniu. Ei vor fi susţinuţi de mentori care vor oferi sfaturi și expertiză pe baza propriei experienţe profesionale. Proiectele selectate de un juriu vor fi premiate la sfârșitul hackathonului.

Înscrierea la eveniment se poate face până în 21 martie (inclusiv) pe pagina evenimentului Facebook #REplasticHack.