Texte şi pretexte – Augustin Buzura a revoluţionat tehnica scriiturii romaneşti
8 October 2016
Spioana, un nou bestseller de Paulo Coelho, din 10 octombrie in librarii
11 October 2016

Revista “Cultura”, în serie nouă, în format digital

Revista CULTURA, editată de Fundația Culturală Română, își va relua apariția în serie nouă începând de joi, 13 octombrie 2016 și va putea fi accesată în format e-paper la adresa revistacultura.ro şi pe pagina sa de Facebook.

Având o tradiţie de 10 ani pe segmentul publicaţiilor cu specific cultural, revista a ales să treacă de la print la on-line, varianta digitală permițându-i să elimine cheltuielile de tipărire și de difuzare devenite insuportabile. Această decizie a fost   impulsionată, de asemenea, de posibilitățile oferite de noile tehnologii de editare și comunicare, ca și de noile deprinderi de lectură ale publicului.

Revista CULTURA continuă vocația Fundației Culturale Române de promovare a creației culturale românești în toate genurile ei, din trecut și până în cea mai recentă actualitate. Cultura își propune să stimuleze reflecția critică și dialogul cultural, îndreptând atenția publicului spre respectarea valorilor culturale și democratice, spre identificarea soluțiilor necesare dezvoltării societăţii româneşti.

Hebdomadar socio-cultural de 28 de pagini, CULTURA va apărea și în această nouă serie sub direcția lui Augustin Buzura, preşedintele Fundaţiei Culturale Române. Din echipa editorială condusă de Angela Martin, în calitate de redactor-șef, fac parte: Ştefan Baghiu, Cosmin Borza, Carmen Corbu, Nicu Ilie, avându-i ca redactori asociaţi pe: Alex. Goldiş, Horia Pătraşcu, Valentin Protopopescu, Ion Simuţ. Printre colaboratori, distinși academicieni precum Eugen Simion, Ioan-Aurel Pop, Dan Berindei, Al. Zub, dar și creatori și critici literari reprezentând cele mai tinere generații.

 

Fundaţia Culturală Română

Președinte

Acad. Augustin Buzura