Praf de stele…
18 December 2018
Buletin cosmic
20 December 2018

Revista de cultură Curtea de la Argeș a împlinit 10 ani

Să pornești o revistă e o adevărată aventură, povestește Acad. Gheorghe Păun – matematician, informatician, cel care a pus bazele unui nou domeniu în informatică – calculul membranar – și al unui concept numit ”super cell system” cunoscut între matematicieni drept ”Sistemul P”.

Gheorghe Păun nu e doar matematician ci și scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor cu câteva titluri de poeme și proză, publicate în ultimii ani, dar și editor și inițiator al revistei de cultură ”Curtea de la Argeș”. Anul acesta este cel de al 10-lea an de apariție neîntreruptă a revistei iar în luna martie a anului viitor va apărea ediția cu numărul 100.

Pentru cei interesați conținutul poate fi citit on-line la adresa http://www.curteadelaarges.ro
Revista Curtea de la Arges
O formă mai explicită a titlului anterior, cu intenția optimistă sugerată deja, este „cu încredere, la primul Centenar”, iar sintagma trimite la observația că un bun al nostru de mare preț, un bun suprem, „credința în trăinicia poporului român”, cum spunea Eminescu (a se vedea textul de la pagina următoare), pare a fi în cumpănă, ca urmare a asediului sistematic la …
www.curteadelaarges.ro

Interviu cu Acad. Gheorghe Păun

Realizator Mihaela Ghiță