Luna ar fi cu milioane de ani mai “bătrână” decât credeau până acum oamenii de știință
15 January 2017
MASHHAD
15 January 2017

Revista Literară Radio: 15 ianuarie 2017 – Ziua Culturii Naționale și 167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Eminescu nu e doar un mit. Eminescu a fost un mare poet dar la poezia lui ajungem astăzi mai greu din cauza imensei construcții  mitologice al cărei prizonier a devenit  crede Lucian Boia, autorul volumului Mihai Eminescu, românul absolut. Facerea și desfacerea unui mit.
 
Despre Eminescu vorbim tot timpul, nu ratăm nicio ocazie să-l cităm. Intrebarea e dacă îl mai și citim…Sau când am citit ultima oară un rând scris de Eminescu?
 
Vom vorbi astăzi la Revista Literară Radio despre Eminescu gazetarul care, spre deosebire de poet, și-a căpătat mai greu locul în conștiința posterității dar nu a scăpat nici el de distorsionările pe care le-a produs de-a lungul deceniilor cultul poetului national. Eugen Lucan a stat de vorbă cu Ioana Both, Caius Dobrescu și Ioan Stanomir.
 
Si tot astăzi vom vorbi despre prima ediție în lima româna a Scrisorilor particulare ale lui Niccolo Machiavelli, care se vor lansa mâine, la lIbrăria Humanitas de la Cișmigiu. Ele au apărut în colecția Biblioteca italiană a editurii Humanitas, în traducerea Smarandei Bratu Elian, pe care am invitat-o la Revista Literara Radio.