PODCAST Conferința privind Viitorul Europei – contribuțiile cetățenilor au fost puse în dezbatere. Partea a doua: doi români ne împărtășesc experiențele lor
13 November 2021
Sunt necesare norme UE împotriva proceselor abuzive care vizează vocile critice (partea I)
27 November 2021

Rezoluția pentru tineri

rubrică EuranetPlus

autor Luana Pleșea

Serviciile publice de ocupare a forței de muncă să aibă o colaborare mult mai strânsă cu sectorul privat, să poată oferi oportunități mult mai personalizate pentru nevoile pe care le au tinerii. Stagii și internshipuri plătite. Scheme de monitorizare a participării tinerilor în pregătirea pentru piața forței de muncă – conturi personale de formare profesională în care să se poată vedea progresul pe care tinerii îl fac către piața muncii. În contextul în care 2022 a fost propus Anul european al tineretului, Parlamentul European lucrează la o Rezoluție pentru Tineri.

Rezoluția are rolul de a presa Comisia Europeană să prioritizeze problemele pe care tinerii le au și să ofere soluții legislative care să susțină și să încurajeze dezvoltarea tinerilor” – Dragoș Pîslaru, europarlamentar, raportor din partea Parlamentului pentru această rezoluție.