ABIFF 2021: Sute de filme de animație din peste 40 țări vor fi prezente pe ecranele din România
6 July 2021
Seara Filmului de Dans la  Grădina cu Filme – Cinema & More
7 July 2021

Romeo și Julieta închide stagiunea la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

Teatrul Maghiar de Stat Cluj încheie stagiunea 2020/2021 cu celebra tragedie a lui William Shakespeare, Romeo și Julieta, pusă în scenă de Attila Vidnyánszky Jr. Inițial, premiera producției a fost programată în toamna anului 2020, dar din cauza restricțiilor epiedemiologice, prezența publicului nu a fost posibilă.

Premiera oficială are loc sâmbătă, 10 iulie, ora 19.00, în Sala Mare format studio, a doua reprezentație este programată pe 11 iulie, urmând ca spectacolul Romeo și Julieta să se întoarcă pe scena Teatrului Maghiar în luna septembrie.

Potrivit spuselor lui Attila Vidnyánszky Jr: “Toată lumea cunoaște sau are o idee despre piesa Romeo și Julieta și vine la teatru știind sau bănuind la ce să se aștepte. Am simțit că sarcina mea ar trebui să fie aceea de a oferi publicului ceva cu care nu este deloc obișnuit, și de asemenea, de a le oferi ceva teatral dar nu neapărat o formă de teatru tradițională, obișnuită.

În același timp, întrebat la conferința de presă de către Gábor Tompa ce anume a fost important pentru el în sistemul relațional al dramei, Attila Vidnyánszky Jr. a subliniat că: “Romeo și Julieta este o piesă potrivită pentru a vorbi despre ce înseamnă astăzi libertatea, ce trebuie să facem cu ea și care sunt sentimentele noastre legate de cuvântul libertate. Acest lucru se poate reflecta nu doar în spectacol, ci și în metoda de lucru cu actorii.

Echipa de creație este completată din coregraful Ferenc Sinkó, creatoarea de costume Zsuzsánna Kiss, decorul fiind semnat de Csaba Csíki.

Cele două personaje principale sunt interpretate de Tamás Kiss și Eszter Román, alături de ei din distribuție fac parte: Lóránd Váta, Csilla Albert, Ervin Szűcs, Imola Kézdi, Zsolt Bogdán, Éva Imre, Zsolt Gedő, Loránd Farkas și Balázs Bodolai.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a teatrului și online pe www.biletmaster.ro.