Aerelul dobrogean – o nouă specie de plantă în flora României
5 April 2017
Călătorii mineralogice în Transilvania. Colecţia de minerale Samuel von Brukenthal
6 April 2017

S-a încheiat a șasea ediție a Târgului de Carte SF și Fantasy Final Frontier

Casa Artelor, locul unde s-a desfășurat, a oferit, după părerea mai multor participanți și vizitatori, cel mai bun spațiu din istoria de șase ediții a târgului. Încăperile mari în care editurile și-au etalat cărțile, sala boltită și bine aerisită în care s-au desfășurat discuțiile și micul amfiteatru în aer liber din curte unde vremea frumoasă a permis doritorilor să se adune la atelierele de astronomie, robotică sau scriere creatoare, au fost gazda unui număr de aproximativ o mie de vizitatori pasionați.

Printre autorii români care și-au lansat cărți la acest târg se numără:

Sebastian A. Corn, cu volumul de nuvele Eucronoza, Aurel Cărășel, cu cel de-al treilea volum de nuvele din seria Galaxia Sudică (de fapt primul în ordinea cronologiei acțiunii, fiind un prequel), și anume Galaxia sudică. Începuturi,  Cătălina Fometici cu nuvelele din volumul Câinii diavolului, Cezarina Anghilac cu volumul de povestiri Cine doarme și visează, Daniel Timariu cu romanul Tenebre, Lucian Dragoș Bogdan cu o nouă ediție, revăzută și substanțial adăugită, a romanului Frontiera, Mircea M. Țara cu Inima Dragonului, un roman fantasy, și Ciprian Mitoceanu cu o nouă ediție, de asemenea îmbunătățită, din Amendamentul Dawson, o foarte palpitantă distopie juridică. Invitatul special, Dan Doboș, și-a lansat la acest târg reeditarea după zece ani a volumului de povestiri Gheorghe, un om special.

Scriitorii români au avut însă o concurență serioasă din partea celor străini. Peste 20 de traduceri apărute recent la diferite edituri s-au luptat cu ei pentru atenția cititorilor. Câștigători se pare că au fost cu toții, atât editorii, care s-au declarat mulțumiți de vânzări, cât și cititorii, care au cu ce se delecta în următoarea perioadă.