Pianistul Denis Matsuev prezent în Festivalul Internațional „George Enescu”
14 September 2021
UnShame Dance – Dans zi de zi
14 September 2021

SABOTAGE 2021 prezintă: So, Mimicof, Polychain, Indica Dubs, Echoboy (Riddim Tuffa) și Dubapest Hifi

SABOTAGE se află la ediția a 9-a, fiind un festival de muzică și tehnologie, care are loc între 24 și 26 septembrie, la MultipleXity, un viitor centru de știință și experiment din Timișoara.

 

Ediția SABOTAGE 2021 aduce la lumină artiști internaționali pe două scene de concert. Sub umbrela generoasă a muzicii electronice, scena principală prezintă artiști din sfera genurilor techno, electro, EBM și experimental, cum ar fi So și Mimicof din Japonia; precum și Polychain din Ucraina.

 

Scena secundară promovează iubirea pentru cultura soundsystem, reggae și dubplate, împreună cu headlineri intenaționali Indica Dubs din Anglia; Echoboy din Slovacia; Dubapest Hifi din Ungaria; Jon Jitsu, Lion Riddims și Mighty Boogie din România.

 

 

De mai bine de un deceniu, So este prezent pe scena muzicii electronice și se numără printre cei mai respectați DJ din Japonia. Organizator și rezident al celebrului festival de tehnologie The Labyrinth, So este fidel genului techno. De-a lungul vremii, acesta a cochetat la diverse evenimente sau cluburi, precum Nacht Digital, Waking Life, De School, Concrete, Tresor, aboutblank, Ankali și Berghain.

 

Midori Hirano este compozitoare și artistă sonor, născută la Kyoto și stabilită la Berlin, din 2008. Încă din 2004, ea lansează piese sub propriul său nume, primind aprecieri de la revista TIME, BBC Radio și revista FACT șamd. Sub pseudonimul MimiCof, Midori explorează intersecția dintre ritmurile naturale și artificiale, iar până în prezent, a lansat șapte albume solo și a concertat la evenimente, precum Boiler Room Berlin, Club Transmediale, Festivalul Heroine of Sound etc.

 

Poly Chain este DJ, compozitoare și curatoare din Kiev, Ucraina. După terminarea studiilor, ea a început să exploreze lumea sintetizatoarelor, iar astăzi, este profesoară la Module Exchange și SHAPE Platform. Producțiile ei sunt descrise ca o arhitectură muzicală maiestuoasă, modelând analogul cald și pur electronic. Printre fanii ei se numără Nastia, care o susține foarte mult prin casa de discuri Nechto Records.

 

Inspirat de energia, spiritualitatea și vibrațiile comunității dub, Indica Dubs este unul dintre cei mai influenți artiști de dubplate din lume. Sukh a produs unele dintre cele mai dificile versiuni de dubplate, precum și un sistem de sonorizare. Originar din Marea Britanie, el a colaborat cu multe echipe de soundsystem, cum ar fi Jah Shaka, Channel One, King Shiloh, King Earthquake și mulți alții.

 

EchoBoy este un proiect nou înființat de Adam de la Riddim Tuffa, unul dintre pionierii scenei de Digital Reggae din anii ’80. Viziunea sa muzicală este o combinație unică de genuri electronice, cu accent pe frecvența de sub bass. Stilul său se concentrează pe latura mai întunecată a muzicii dub, cu accente din stilul reggae jamaican.

 

Dubapest Hifi este primul proiect de soundsystem reggae din Ungaria. Grupul muzical este format din doi selectori – Jahfar și Captain Midnite, împreună cu Babystep la microfon, având un sistem de 20 kilowați. Proiectul îmbină stilurile  roots, reggae, dub, stepper și new digital.

 

Programul SABOTAGE 2021 este împărțit pe trei arene – Music Arena, Technology Arena și Knowledge Arena. Programul de la Technology Arena este acoperit de instalații de artă din partea artiștilor locali Psihodrom și Dorian Bolca, iar programul de la Knowledge Arena include proiecția filmului timișorean Swamp City, alături de o discuție deschisă cu colaboratorii filmului. De asemena, tot la Knowledge, sunt programate ateliere de DJ și producție muzicală, împreună cu școala de muzică Mixdown.

 

Biletele se găsesc de cumpărat online aici, fiind disponibile la preț redus până în data de 24 septembrie 2021.

 

Mai multe detalii despre eveniment și program se regăsesc online pe www.sabotage.ro sau pe pagina de FB.

 

SABOTAGE 2021 este un proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, Consiliului Local Timișoara, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023 și EU Japan Fest.