„TIME IS …ENGLISH”: TRADIŢIA ISTORICĂ, LITERARĂ ŞI POPULARĂ A ZILEI SFÂNTULUI VALENTIN
8 February 2017
2017 la CNDB, an dedicat dialogului cu publicul București
8 February 2017

SAGE – Prima revistă de specialitate pentru conservarea și restaurarea artei contemporane

SAGE – Prima revistă de specialitate pentru conservarea și restaurarea artei contemporane, este în pregătire la CERTO – Centrul de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice.
 
Unii dintre artiștii zilelor noastre folosesc materiale și tehnici neconvenționale, suporturi mai puțin obișnuite. Nicolae Comănescu bunăoară, pictează cu praf din Bucuresti, pulbere de caramidă din monumentele istorice lăsate să se darâme, cenușă și scrum de țigară  din bar și de la grătarele din Berceni, pamânt de pe faleza mancată de valuri dintre Vama Veche și 2 Mai, pe care le amestecă în culori acrilice. Cu astfel de vopsele spune povestea unor locuri în care istoria și distrugerea merg împreună: Moara lui Assan, groapa de gunoi dintre Mangalia și 2 Mai. Ca el mai sunt și alți artiști. Cum se vor comporta în timp aceste picturi? Ce probleme vor ridica restaurarea și conservarea unor astfel de lucrări? Dar un galerist, sau un colecționar, cum le vor păstra? Sunt întrebările pe care și le pun specialiștii investigatori și restauratori pentru viitor, pentru momentul când aceste lucrări vor avea nevoie de intervenție. 
Revista bianuală, Sage este acum în lucru, primul număr va apărea până la sfârșitul lunii martie și va putea fi urmărit în procesul de construire la adresa www.sage.inoe.ro
Interviu cu Roxana Rădvan, coordonatoare CERTO: