În universul intim al Danielei Frumuşeanu
22 March 2018
Frumosul pentru suflet si spirit de Sfintele Sarbatori Pascale
5 April 2018

Sarbatoarea Brailei, la Bucuresti

O expozitie a Filialei UAP Braila la Galeria Caminul Artei/ parter, acum, in luna martie 2018
ne aminteste ca doar cu cativa ani in urma, pe cand timpurile erau mai bune din punct de vedere cultural, vedeam cu mult mai adesea astfel de expozitii in Bucuresti.
De mult s-a constatat nevoia unor expozitii care sa circule, putand fi vazute si in alte spatii, altele decat cele de provenienta ale artistilor expozanti. Dincolo de bucuria unor expozitii itinerante semnalam necesitatea publicului de a vedea direct- fara intermedierea produsului tipografic, nu intotdeauna existent, ori nu intotdeauna performant -obiectul de arta. Apropierea chiar fizica de arta, patrunderea intr-un spatiu expozitional care este privilegiat ca atmosfera si ambianta favorizeaza categoric, receptarea artei.
Prin urmare, trebuie sa remarc cu tristete, numarul din ce in ce mai scazut al evenimentelor care permit cunoasterea altor artisti si privitul altor piese de arta, din alte colturi ale tarii.
Dar, m-am bucurat nespus de mult de aceasta, gazduita intr-un spatiu al U.A.P. Romania.
Caci desigur, spatii neconventionale ori altele decat cele ale UAP se dovedesc mai receptive si mai interesate de arta din alte orase ale Romaniei.
Realizator Roxana Pasculescu