Idei în nocturnă. Diapora. Dincolo de granițe – Invitat: Sorin Melinte, profesor universitar în nanotehnologie și știința materialelor
14 March 2019
Probleme în ”PARADIS”– Cei 4 călăreți care prevestesc divorțul
19 March 2019

SAVANTGARDE #58


LASĂR, FRATE // Hotnews: Laserul de la Măgurele a atins puterea maximă: 10 PetaWatts. În momentul de față este cel mai puternic laser din lume și atinge o zecime din puterea Soarelui. Instalația are mai multe potențiale aplicații, de la cercetarea particulelor la tratarea cancerului.

TO // Hotnews: Bucureștiul coboară două poziții în topul anual al celor mai confortabile orașe ale lumii, ajungând pe poziția 109. Viena este, pentru al zecelea an consecutiv, lider al clasamentului, urmată de Zürich și Vancouver.

AUTO // În 1888, pentru a demonstra că invenția soțului ei va însemna viitorul, Bertha Benz parcurge primul drum făcut vreodată cu un automobil: 106 km în 12 ore. Reclama Mercedes dedicată evenimentului a fost filmată la Sibiu. Mai multe, în OraDeSibiu.

GRAPHIC DESIGN // Un articol interesant din Wired despre cum alimentează fonturile războaiele culturale.

REZILIENȚĂ // CtyLab: Ingredientul secret pentru orașele devastate de război sau dezastre naturale este cultura, arată un raport recent al Băncii Mondiale.


www.savantgarde.ro

https://bit.ly/2XWLufE