Interviu cu Marc Ulieriu
29 March 2018
A apărut un nou nr. al ziarului Viața medicală!
30 March 2018

„Savanții și iubirea”

Centrul de Cercetare Interdisciplinară în Religie, Filosofie şi Ştiinţă al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează conferința „Savanții și iubirea” – susținută de dr. Richard Constantinescu, autor, iatroistoriograf, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și custode al Muzeului UMF Iași.

În urmă cu trei ani dr. Richard Constantinescu a organizat la Iași conferința „Dragostea în interbelic”. „Savanții și iubirea” este o continuare a precedentei conferințe, din alte incidențe și își propune să fie un proiect de lungă durată, ce va cuprinde prelegeri itinerante, prezentări de filme, expoziții foto-documentare și, spre final, un volum.

„De obicei, când ne gândim la modele, la oamenii care au marcat istoria, o facem din perspectiva realizărilor acestora. Omenescul din ei, sufletul lor, nu ne este prea cunoscut. Cum iubeau, cum erau în viața domestică, care le erau prietenii – sunt aspecte care le marchează viața și le influențează și opera științifică. Care le erau aptitudinile non-cognitive care i-au condus la o viață intimă împlinită ori, în lipsa acestora, cum au arătat viețile lor personale? 

În prezentarea aceasta voi vorbi despre câțiva savanți-medici și despre intimul lor. Despre viața dindărătul operei. Despre viața din scrisori. Despre povestea însoțirii în căsnicie. Despre dragostea de știință și despre știința dragostei”, a declarat dr. Richard Constantinescu. 

Evenimentul are loc la Sala „B.P. Hașdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, joi, 29 martie 2017, la ora 17,30 și este moderat de către dr. Rodica Pop.
 
Dr. Richard Constantinescu este invitat al emisiunii Știința în cuvinte potrivite de astăzi. În direct, la ora 14.00