„Plecăm”, regia Krzysztof Warlikowski, în premieră națională sâmbătă la #FITSonline
24 October 2020
Au fost desemnați câștigătorii Astra Film Festival Online
26 October 2020

Scena TNRS rămâne deschisă în mediul digital: TNRS prezintă toate spectacolele online, pe TNRS – Scena Digitală

În perioada în care Municipiul Sibiu va fi în scenariu roșu pentru incidența cazurilor de Covid 19, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu mută activitatea de spectacole online pe TNRS – Scena Digitală și anunță următoarele măsuri, în relația cu spectatorii: 

  1. Toate biletele cumpărate pentru spectacolele programate la TNRS – Sala Mare, spectacole a căror dată de desfășurare ar intra sub incidența noilor măsuri impuse de scenariul roșu, rămân valabile pentru reprezentații viitoare, din anul 2020 sau din anul 2021, ale acelorași spectacole sau pot fi folosite pentru vizionarea online a oricăror altor spectacole programate pe TNRS – Scena Digitală. 
  2. Spectatorii care vor dori să vizioneze online un spectacol, pe TNRS – Scena Digitală, în baza unui bilet cumpărat pentru o reprezentație offline, pot face acest lucru solicitând un cod de vizionare la adresa de mail ticketing @ sibfest.ro
  3. Spectatorii care doresc returnarea contravalorii biletelor cumpărate, pot face acest lucru în Agenția Teatrală, pentru biletele cumpărate din agenție, sau online, prin transmiterea unui email pe adresa ticketing @ sibfest.ro cu subiectul RETURNARE CONTRAVALOARE BILET, pentru biletele cumpărate online – indiferent de platforma de unde au fost achiziționate. 

Parte dintre spectacolele noastre au deja o versiune video, produsă în anul 2020, în condiții de calitate high definition a sunetului și imaginii și astfel vor putea fi vizionate de spectatorii noștri pe TNRS – Scena Digitală. Mă refer aici la producțiile „Tom și Jerry 2.0”, regia Florin Piersic Jr., „LIVE”, regia Bobi Pricop, „Moroi”, regia Alexandru Dabija, „Opinia Publică”, regia Theodor-Cristian Popescu, „Maternal”, regia Radu Nica, „Felii”, regia Lia Bugnar, „Autobahn”, regia Andrei și Andreea Grosu. Încă din luna martie, o prioritate pentru noi a fost și este aducerea în Scena Digitală a cât mai multor producții TNRS, pentru ca astfel publicul nostru să se poată bucura de teatru și acasă. Teatrul Național „Radu Stanca” a tratat cu maximă responsabilitate relația cu spectatorii, în toată această perioadă de la debutul pandemiei până la revenirea pe scenă din luna august: am jucat, deși legea nu ne-a impus acest lucru, cu o capacitate de doar 25% din efectivul total de locuri, respectiv cu doar 80 de spectatori în sală, și am respectat cu strictețe toate recomandările autorităților. Pe perioada scenariului roșu ne vom vedea cu spectatorii noștri online și, imediat ce va fi posibil, ne vom revedea la Sala Mare.” Constantin Chiriac, director general TNRS 

MODIFICĂRI ÎN PROGRAMUL DE SPECTACOLE TNRS 

pentru perioada 24 octombrie – 1 noiembrie 2020

Biletele pentru următoarele spectacole programate la TNRS – Sala Mare, în perioada 24 octombrie – 1 noiembrie 2020 și anulate din cauza intrării Municipiului Sibiu în scenariul roșu pentru incidența cazurilor de COVID 19, vor putea fi schimbate gratuit, cu bilete pentru spectacolele programate pe Scena Digitala în luna octombrie, vor putea fi păstrate pentru reprezentații viitoare din acest an sau de anul viitor ale acelorași spectacole sau vor putea fi returnate în Agenția Teatrală sau online: 

Autobahn”, de Neil LaBute

Regia Andrei și Andreea Grosu

24 și 25 octombrie, ora 19:00

TNRS – Sala Mare

Bvd. Corneliu Coposu, nr.2 

Preț bilet: 30 și 25 lei

Biletele achiziționate vor 

Tattoo”, de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes

Regia Radu Afrim

29 octombrie, ora 19:00 

TNRS – Sala Mare

Bvd. Corneliu Coposu, nr.2 

Spectacol în limba germană, cu subtitrare în limba română 

Preț bilet: 30 și 25 lei 

Necunoscuta cunoscută”, de Aleksander Ścibor-Rylski 

Regia Victor Olăhuț

30 octombrie, ora 19:00

TNRS – Sala Mare

Bvd. Corneliu Coposu, nr.2 

Preț bilet: 30 și 25 lei

Moroi”, texte de Cătălin Ștefănescu și Ada Milea

Regia Alexandru Dabija 

31 octombrie și 1 noiembrie, ora 19:00

TNRS – Sala Mare

Bvd. Corneliu Coposu, nr.2 

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani

Preț bilet: 30 și 25 lei

PROGRAM TNRS – SCENA DIGITALĂ

LIVE”, de Thomas Perle 

Regia Bobi Pricop

21, 22, 23 octombrie, ora 19:00

Spectacol în limba germană, cu subtitrare în limba română 

Preț bilet: 30 de lei

Tom și Jerry 2.0”, adaptare după „Jerry and Tom” de Rick Cleveland 

Regia Florin Piersic Jr. 

28, 29, 30 octombrie, ora 19:00

Preț bilet: 30 lei

Moroi”, texte de Cătălin Ștefănescu și Ada Milea

Regia Alexandru Dabija 

31 octombrie și 1 noiembrie, ora 19:00

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani

Preț bilet: 30