Melciclopedia, de Iulian Tănase & ilustrații de Mircea Pop – o aventură a imaginației și a erudiției
21 September 2017
Oana Pellea, invitată de onoare a Festivalului Internațional de Carte Transilvania
23 September 2017

Scriitorul Radu Țuculescu (România) este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Scriitorul Radu Țuculescu (România) este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, unde va lansa recentul său volum ‘Măcelăria Kennedy’ (Polirom, 2017).

Radu Țuculescu (n. 1 ianuarie 1949, Tîrgu Mureș) este romancier, dramaturg și traducător din limba germană. A absolvit Academia de Muzică ‘Gheorghe Dima’ din Cluj-Napoca — secția vioară. A publicat romane — ‘Ora păianjenului’ (1984), ‘Degetele lui Marsias’ (1985), ‘Umbra penei de gîscă’ (1991), ‘Povestirile mameibătrîne’ (2006), ‘Stalin, cu sapa-nainte’ (2009), ‘Femeile insomniacului’ (2012), ‘Mierla neagră’ (2015) — și volume de teatru — ‘Ce dracu’ se întîmplă cu trenul ăsta?’ (2004), ‘Bravul nostru Micșa!’ (2010).

A fost distins cu premii naționale și internaționale pentru proză, teatru, traduceri și filme de televiziune.

A tradus volume de poezie și proză din literatura elvețiană contemporană de limbă germană și din literatura austriacă. A susținut conferințe despre scrierile sale la Praga, Torino, Viena, Budapesta, Haifa și Tel Aviv și a beneficiat de burse de creație la Paris, Berna, Basel și Viena. Romanele sale au fost traduse în Franța, Austria, Italia, Cehia, Ungaria, Serbia și Ucraina, iar piesele de teatru au fost jucate în limbile cehă, maghiară, franceză, ebraică, italiană și engleză.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania se va desfășura în perioada 3-8 octombrie 2017 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.