Vernisaj expoziție Pavel Brăila – New Year’s Dissections
12 January 2017
”Psihologul tău de buzunar” – aplicație pentru dispozitive inteligente în scopul combaterii depresiei
12 January 2017

SE REDESCHIDE STAGIUNEA LA TEATRUL APOLLO111 PENTRU COPII – două spectacole pentru toată familia se joacă în ianuarie pe scena din Palatul Universul –

 

Cel mai nou teatru din Capitală, Apollo111, redeschide stagiunea pentru copii cu un spectacol nou, produs în parteneriat cu 111Film: Carina pe drumul spre casă, în regia Oanei Răsuceanu. Povestea își propune să ofere copiilor o perspectivă inedită asupra Bucureștiului, văzut prin ochii unei fetițe de 6 ani. În plus, tot în luna ianuarie, la Apollo111 se reia și spectacolul Tărâmul de Globul Fermecat, dramatizat și regizat de Iris Spiridon după Crăiasa Zăpezii de H.C. Andersen.

Carina pe drumul spre casă spune povestea unei fetițe care se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile bucureștene. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește nu numai să descopere un București neștiut până atunci, dar să cunoască o serie de personaje care o vor însoți mai departe, în lungul ei drum spre maturizare.

Primele reprezentații ale spectacolului vor avea loc pe 14 și 15 ianuarie, iar biletele pot fi cumpărate online.

„Când am început să mă gândesc la Carina și la drumul ei spre casă, am avut în minte imaginea mea, pe la 7-8 ani, mereu cu ghiozdanul în spate, fie în autobuz (era 178, îmi amintesc foarte clar), fie în metrou (pe ruta Eroilor – Piața Gorjului). Eram fascinată de tot ce mă înconjura. De oameni, de străzi, de sunetul metroului trecând prin tunel. Și așa am ajuns la o poveste în care un copil rătăcit, vulnerabil, timid, are parte de o călătorie specială, descoperind un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană. La finalul spectacolului, sper ca spectatorii noștri foarte tineri să se simtă inspirați și să își dorească să exploreze Bucureștiul altfel, cu imaginația la înaintare”, a declarat Oana Răsuceanu, autoarea piesei Carina în drumul spre casă, cea care semnează și regia spectacolului.

Din distribuția spectacolului fac parte Irina Velcescu, Adina Lucaciu, Andrei Barbu și Adina Ștețcu. Scenografia și costumele sunt semnate de Anca Lazăr, muzica original îi aparține lui Petre Ancuța, iar ilustrața muzicală lui Vasile Manta.

Începând cu 21 ianuarie se reia și Tărâmul din Globul Fermecat, primul spectacol Apollo111 pentru copii, dramatizat și regizat de Iris Spiridon după Crăiasa Zăpezii de H.C. Andersen. Spectacolul care s-a jucat cu sala plină în luna decembrie îi are în distribuție pe Ioana Mărcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie și Nicoleta Lefter. Scenografia spectacolului este semnată de Iuliana Vîlsan, scenograf premiat de UNITER, proiecțiile multimedia sunt asigurate de Kotki Visuals, iar muzica originală a spectacolului este compusă de Ghighi Eftimie. Biletele se pot cumpăra online.

Apollo111 a fost deschis în luna noiembrie 2016 în corpul B al Palatului Universul și, pe lângă o sală de spectacol, are în componența sa o sală de repetiții, agenția de casting E-Talent și un bar.

//

Apollo111 include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecționate anual de către un alt director artistic. Apollo111 va reprezenta totodată mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice și contemporane și un spațiu de comunicare între public și artiști, antreprenori din domeniul creativ și personalități din domeniul cultural.

www.Apollo111.ro

www.Facebook.com/Apollo111.ro

www.Instagram.com/Apollo111.ro