Scriitorul Andrei Codrescu în România: turneu național cu deschidere marți, 27 septembrie, la Institutul Cultural Român București
26 September 2016
Poezie în Doi la Hard Rock Cafe
28 September 2016

Seară de lectură și amintiri cu Nora Iuga și Miruna Vlada la Casa Costa-Foru

Casa Costa-Foru vă invită joi, 29 septembrie 2016, la o seară specială dedicată memoriei orașului și a familiilor din Bucureștii de-odinioară, alături de una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane din România: Nora Iuga revine la Casa Costa-Foru împreună cu scriitoarea Miruna Vlada, pentru un dialog dedicat memoriei. Captivată și atașată de tema reconstrucției și reinterpretării memoriei prin ficțiune, Nora va pregăti o seară de lectură din cele mai recente volume de proză și poezie.

INFO & FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1693296890989131/

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Seara este parte din seria de evenimente Costa-Foru 111 ce marchează aniversarea a 111 ani de la finalizarea construcției casei în forma sa actuală și 1 an de la prima deschidere publică a spațiului și integrarea acestuia în circuitul cultural al Capitalei. Casa Costa-Foru este un proiect independent și colaborativ de reactivare urbană a patrimoniului material și imaterial al Bucureștiului, demarat de Grupul de Inițiativă Casa Costa-Foru.

***

Nora Iuga, poetă, prozatoare şi traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România. Autoare a mai multor volume de poezie – Vina nu e a mea (1968), Captivitatea cercului (1970), Scrisori neexpediate (1978), Opinii despre durere (1980; Premiul USR), Cîinele ud e o salcie (Cartea Românească, 2013) – şi de proză – Săpunul lui Leopold Bloom (ed. I, 1993; ed. a II-a, Polirom, 2007; Premiul USR), Fasanenstraße 23 – O vară la Berlin (2001), Hai să furăm pepeni (Polirom, 2009), Berlinul meu e un monolog (Cartea Românească, 2010) – , precum şi a poemului-roman Fetiţa cu o mie de riduri (2005; Premiul revistei Cuvîntul). În 2007 a primit Premiul Friedrich-Gundolf, oferit de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, o recompensă care se acordă tuturor celor care contribuie la răspîndirea culturii germane în lume. A tradus din August Strindberg, E.T.A. Hoffmann, Nietzsche, Knut Hamsun, Barbara Bronnen, Elfriede Jelinek, Herta Müller, Ernst Jünger, Oskar Pastior, Günter Grass, Aglaja Veteranyi.

***Miruna Vlada este scriitoare și facilitator cultural. Debutează în 2004 cu volumul “poemextrauterine” la editura Paralela 45 și revine în 2007 cu volumul “Pauza dintre vene” la editura Cartea Românească. Participă și organizează cercuri literare și lecturi publice în România și în străinătate. Din 2013 este doctor în relații internaționale cu o lucrare despre europenizarea Bosniei Herțegovina. În 2014 publică cel de-al treilea volum de poezie, “Bosnia.Partaj”, la editura Cartea Românească, premiată drept “Cartea de poezie a anului” de Radio Romania Cultural, iar acum are în pregătire un roman.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Historia, Igloo Media, Revista Zeppelin, Sub25, Webcultura, Designist, Cooperativa Urbană, Bună Dimineața, București!

Sponsori: 8PT, Ordinul Manufacturierilor, Serve, Segarcea