Se deschid cerurile de Sânziene – eveniment ARCEN
19 June 2017
Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”
19 June 2017

Sector 1, cea mai nouă galerie dedicată elitei artistice contemporane, a fost inaugurată

Sector 1, cel mai noi spațiu expozițional din București care se dorește a fi un reper elocvent în arta contemporană, a fost deschis la finalul săptămânii trecute, printr-un vernisaj la care au participat artiști, experți și iubitori de artă, precum și reprezentanți media.

 

Aflat în incinta Combinatului Fondului Plastic din București, spațiul în care este amplasată galeria are o istorie bogată, de câteva decenii, și păstrează elemente din arhitectura inițială a locului, îmbinând stilul industrial cu cel modern. Sector 1 contribuie astfel la procesul de reinventare a Combinatului Fondului Plastic, care se transformă din ce în ce mai mult într-un centru modern de artă contemporană, găzduind mai multe galerii și ateliere pentru artiști.

 

Intitulată The Exquisite Corpse Drinks the New Wine, prima expoziție a galeriei Sector 1 reunește lucrările semnate de opt artiști contemporani clujeni: Radu Băieş, István Betuker, Norbert Filep, Pavel Grosu, Lucian Popăilă, Marcel Rusu, Alexandra Şerban și Ioan Sbârciu.

 

Fenomenul artistic de la Cluj este recunoscut și apreciat la nivel internațional de mai mulți ani, acesta fiind prezentat de nenumărate ori în publicații precum New York Times şi Huffington Post. În 2012, Clujul a fost inclus printre cele mai importante șase centre de artă contemporană din întreaga lume de către Muzeul de Artă Contemporană din San Francisco, iar în 2013 în cartea „Art Cities of the Future: 21st-Century Avant-Gardes”, apărută în Marea Britanie şi SUA.

 

Expoziția poate fi vizitată până în data de 30 iulie 2017, de marți până sâmbătă, pe Strada Băiculești, numărul 29, sector 1, București.

 

Evenimentul de lansare a galeriei a fost organizat cu sprijinul direct al Fratelli Group.

 

Despre Sector 1

 

Sector 1 este o galerie de artă contemporană, care funcționează ca un spațiu ce își dorește să contribuie la evoluția elitei artistice contemporane, punând pe primul loc ideile artistului, a cărui misiune este de a crea în mod liber, fără constrângeri. Galeria găzduiește pe de-o parte operele creatorilor de conținut, iar pe de altă parte vine în întâmpinara iubitorilor de artă și de frumos care sprijină inițiativele creative.

 

F: Facebook.com/sector1gallery

I: Instagram.com/sector1gallery