Cartea –suflet, materie şi volum
28 February 2018
O placuta armonie
15 March 2018

Semnificatia ludicului in arta

O expozitie in care ludicul primeaza, o expunere din care reiese placerea pentru desen si modelaj -iata pe scurt impresia pe care a lasat-o chiar de la prima vedere, personala Adinei Nanu, din perioada 21 febr. -2 martie 2018, de la Sala “Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Romane.
Inclusiv panotarea, adica, aranjarea lucrarilor in spatiu a vorbit altfel despre modul in care artistul decide sa se prezinte publicului. Sala “Theodor Pallady” s-a potrivit, as spune foarte bine, lucrarilor Adinei Nanu. Pe simeza si in vitrine, selectia a cuprins lucrari de-ale artistei realizate
de-alungul vietii, in tehnici foarte diferite, de la desene in creion ori tus, la ghipsuri, lut ars, tehnici mixte, ilustratie de carte.
Figura umana, copilul, relatia de cuplu, apoi pisica sunt principalele motive in jurul carora s-au structurat in timp, cautarile plastice ale Adinei Nanu. Ideea si apoi, expresia, felul in care ideea a capatat deci, forma- au putut fi urmarite in toate piesele selectate pentru expozitie de istoricul de arta Adina Nanu care s-a manifestat cu egal interes si ca artist plastic.
Realizator Roxana Pasculescu