Record pentru vânzarea de vehicule electrice în 2016
10 October 2017
Americanul Richard H. Thaler, laureatul pe 2017 al premiului Băncii Centrale e Suediei în Științe economice în memoria lui Alfred Nobel
10 October 2017

Smart Cities of Romania 2017

A treia editie a expo-conferintei nationale Smart Cities of Romania 2017 se desfasoara in perioada 10-11 octombrie, la JW Marriott Grand Hotel, este dedicata oraselor  inteligente  din Romania si face parte dintr-un ciclu de expo-conferinte nationale organizat de catre  Asociatia Romana pentru  Tehnica de Securitate (ARTS), Organizatia Romana pentru Implementarea  Sistemelor  Inteligente de Transport (ITS SA), Comitetul  National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) si ITS management.

In cadrul evenimentului – care va fi structurat pe doua tematici principale: ‘Guvernanta inteligenta pentru cetateni inteligenti’ si ‘Proiecte romanesti de electromobilitate si conectivitate’ – vor fi abordate subiecte precum parteneriatul national pentru dezvoltarea urbana inteligenta, parteneriatele public-privat, proiecte si studii de caz la nivel local. Numarul initiativelor “smart” anuntate si lansate de municipalitatile romanesti a crescut constant in ultimii ani. A  doua zi a expo-conferintei  este rezervata analizei si dezbaterii strategiilor locale de electromobilitate, exemplificate prin aplicatii implementate deja in Romania, si va include si un workshop dedicat  achizitiilor publice in proiectele Smart City.

Conferinta Smart Cities of Romania se adreseaza tuturor institutiilor, companiilor si  persoanelor implicate in promovarea si materializarea  conceptului si va reuni si  in acest an reprezentati ai principalilor actori implicati in  initiativele din domeniul oraselor inteligente: Comisia Europeana,  Administratia publica centrala si locala, companii cu proiecte relevante in  domeniul oraselor  inteligente, Guvernul Romaniei,  mediul universitar, Administratia prezidentiala.

Dan Stoica in dialog cu Călin Radu Vilt, consilier stiintific, Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei, co-organizator al evenimentului