“VARZĂ, CARTOFI ȘI ALȚI DEMONI” VA FI PROIECTAT LA ONE WORLD ROMANIA
14 March 2017
Noi reprezentații și ateliere la Teatrul Gong!
15 March 2017

Spectacolul ANGAJARE DE CLOVN, al TNB, inclus în Campania Națională ARTIŞTII PENTRU ARTIŞTI

De Ziua Mondială a Teatrului, vă invităm să vă bucuraţi de teatru şi să faceţi totodată o faptă bună!

Spectacolul ANGAJARE DE CLOVN, al TNB,  

inclus în 

Campania Națională

ARTIŞTII PENTRU ARTIŞTI

 

Teatrul Naţional I. L. Caragiale” din Bucureşti susţine, ca în fiecare an, alături de alte teatre din București și din țară, Campania NaţionalăArtiştii pentru Artişti” prin donarea tuturor încasărilor rezultate în urma vânzării biletelor unui spectacol din repertoriul curent.  

 În acest an, alegerea Naționalului este Angajare de clovn, recenta premieră de la Sala Studio, programat pentru luni, 27 martie 2017, ora 19.30.    

În piesa lui Vişniec, jucată pe toate meridianele lumii,  trei clovni bătrâni, Nicollo, Filippo şi Peppino se întâlnesc în faţa unui anunţ de angajare, gata să dea totul pentru ultimul truc.

În versiunea scenică a lui Ion Caramitru, Angajare de clovn e un spectacol care te spală pe suflet şi spune multe despre forţa fragilităţii noastre, despre povara seducătoare a inocenţei la care nu putem renunţa aşa cum Atlas nu se putea lepăda de bolta cerească aruncată pe umerii săi”, observa Răzvana Niţă în Revista Teatrală Radio.  

Angajare de clovn se înscrie în rândul restrâns al spectacolelor senzaționale, la care spectatorii maturi își amintesc de bucuriile copilăriei, iar copiii care îi pot însoți rămân uluiți de magia clovnilor și arta artistului de circ. Este senzațional acest spectacol și pentru a cunoaște și reține numele unor artiști totali, dar și pentru a descoperi surpriza posibilităților tehnice, moderne de care dispune Naționalul bucureștean, cu inventivitate evidențiate de regizorul Ion Caramitru și echipa sa”  – Ileana Lucaciu, Spectator.  

Campania Naţională ”Artiştii pentru Artişti” este susţinută de Uniunea Teatrală din România (UNITER), cu sprijinul teatrelor din Bucureşti şi din ţară (31 de spectacole în actuala ediţie), cu scopul de a susţine artiştii care  şi-au dedicat viaţa scenei şi au nevoie de ajutor financiar.  

Încasările provenite din vânzarea spectacolului Angajare de clovn din 27 martie 2017 vor fi donate în Fondul de Solidaritate Teatrală. 

       Cumpărarea unui bilet la acest spectacol, programat chiar în data de 27 martie, când se serbează Ziua Mondială a Teatrului, vă va aduce pe lângă bucuria vizionării uneia din recentele premiere ale TNB și satisfacția unui gest caritabil în sprijinul artiștilor aflați în nevoie. 

 

Ajutați-ne să-i ajutăm !

 

 

Angajare de clovn de Matei Vişniec,  regia  Ion Caramitru, Sala Studio a TNB, 

27 martie 2017, ora 19.30

Biletele s-au pus în vânzare la  Casa de bilete a TNB și online pe www.tnb.ro  și pe MyStage.ro.