BIZONI Fabula urbană, după Pau Miro, sâmbătă, 11 februarie, la ora 20.00, pe TVR 3
10 February 2017
“ANGLO-LOGOS”[…]/III/: 10 FEBRUARIE, 2017
10 February 2017

Spectacolul BRÂNCUȘI ÎMPOTRIVA STATELOR UNITE la Teatrul Odeon

Duminică, 19 februarie 2017, cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea sculptorului CONSTANTIN BRANCUȘI, Teatrul Odeon are plăcerea de a vă anunța programarea spectacolului BRÂNCUȘI ÎMPOTRIVA STATELOR UNITE de la ora 19.30, la sala Studio

Text și Regie Eric Vigner

Traducere George Banu

Asistent regie Vlad Chiriță

Decor și costume Constantin Ciubotariu

Light design Kelig le Bars

Sound design John Kaced

Cu: Mugur Arvunescu, Richard Bovnoczki, Mircea N. Crețu, Marius Damian, Elvira Deatcu, Laurențiu Lazăr, Relu Poalelungi, Virginia Rogin, Oana Ștefănescu, Carmen Tănase

O producție Teatrul Odeon și Compania Suzanne M (Franța) realizată cu sprijinul Ministerului Culturii din Franța, Institutul Francez, Region Bretagne, Ambasada Franței în România.

Regizorul francez Eric Vigner a recreat spectacolul realizat inițial în 1996, pentru cea de-a 50-a ediție a Festivalului de Teatru de la Avignon, pe baza documentelor celebrului proces intentat de Constantin Brâncuși în 1927, indignat că o serie din sculpturile sale, printre care și ‘Pasărea în spațiu’, au fost încadrate de vameșii americani în categoria ‘ustensile de bucătărie și echipament spitalicesc’.

Spectacolul va fi urmat de discuții cu publicul, moderate de criticul de teatru George Banu. Traducătorul piesei și realizatorul cărții-program Brâncuși împotriva Statelor Unite, publicată la Curtea Veche Publishing, va fi disponibil și pentru o sesiune de autografe.

Veți avea totodată ocazia să vizionați, în foaierul Sălii Studio, filmul documentar ‘Brâncuși — Mari Români’ Campanie TVR, realizator Cornel Mihalache, cu participarea lui Dan C. Mihăilescu.

Prețul biletelor: 21,20 lei și 12,72 lei

Durata spectacolului: 1h 50 min