Realitatea virtuală întâlnește arta stradală – V/ART
26 May 2017
DOCUMENTAR: 80 de ani de la inaugurarea Podului Golden Gate din San Francisco
27 May 2017

Spirometrii gratuite în Parcul Tineretului

Astmul poate fi controlat. Tu poți avea astm. Astmul nu te are pe tine.” – aceasta este tema de anul acesta a campaniei pentru depistarea bolilor pulmonare, campanie organizată, ca în fiecare an în luna mai, de Societatea Română de Pneumologie .

Sâmbătă și duminică, 27 și 28 mai a.c., în Parcul Tineretului, la intrarea dinspre Cafeneaua Actorilor, vor avea loc testări gratuite pentru depistarea afecțiunilor pulmonare (spirometrii).

Astmul este o boală gravă care, netratată cum trebuie, îi poate pune viața în pericol pacientului. Societatea Română de Pneumologie estimează că în România sunt între 800.000-1.000.000 pacienți diagnosticați cu astm, adică aproximativ 6% din întreaga populație. Depistat din timp și tratat constant, astmul poate fi controlat.

Spirometriile sunt unele dintre cele mai importante metode prin care pot fi depistate bolile pulmonare. Mai multe detalii despre campania din acest an pe www.invingeastmul.ro.

***

Societatea Română de Pneumologie (SRP) este o organizație profesională și științifică nonprofit, cu personalitate juridică, formată în vederea organizării și promovării relațiilor profesionale și sociale ale membrilor săi în contextul luptei impotriva tuberculozei și a altor afectiuni respiratorii. S.R.P. (fostă „Societatea Română de Pneumoftiziologie”) este continuatoarea primelor organizații neguvernamentale din România care și-au dedicat activitatea luptei antituberculoase: „Societatea pentru profilaxia tuberculozei” (1901), „Societatea pentru studiul tuberculozei” (1929) și “Societatea de Ftiziologie” (1963).