Lansare de carte: “Ambasadorii mei din Olimp” de Mircea M.Ionescu
8 January 2017
Un vas dacic din fier, folosit la încălzirea locuințelor, expus la muzeul din Deva
8 January 2017

Stela Popescu, protagonista musicalului ‘Chirița la Iași’, regizat de Dan Tudor

Anul 2017 începe în forță la Teatrul STELA POPESCU — cu premiera musicalului ‘Chirița la Iași’ de Roman Vlad, spectacol inspirat din piesa lui Vasile Alecsandri, în regia lui Dan Tudor. Rolul principal îl deține marea actriță Stela Popescu, distribuția fiind completată de artiștii Daniel Filipescu, Andrei Lazăr, Andreea Blidariu, Ștefan Popov, Bogdan, Jennifer, Marian Marinescu ș.a.

Publicul este invitat să vadă o creație scenică atât cu muzică originală, cât și cu ecouri din pagini de Flechtenmacher (în spiritul epocii de atunci), cu o mișcare scenică alertă, cu pedală pe comicul de situație, cu elegante sau pline de vervă dansuri de epocă semnate de Ștefan Soare și interpretate de membrii Baletului TSP, dar și cu fastuoase costume, cu decoruri sugestive a căror autoare este apreciata scenografă Viorica Petrovici. Dan Tudor știe să realizeze spectacole pe placul publicului; a găsit cheia către sufletul spectatorului și cu această montare.

Prima reprezentație va avea loc pe data de 16 ianuarie, ora 10:00, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor. Până la sfârșitul lunii, musicalul ‘Chirița la Iași’ este programat, în același spațiu, astfel: 17 ianuarie (ora 10:00), 21 ianuarie (ora 17:00), 22 ianuarie (ora 11:00), 23, 24, 30, 31 ianuarie (ora 10:00).

‘Chirița la Iași’ — eveniment al stagiunii curente a Teatrului STELA POPESCU — va avea, cu siguranță, un parcurs impresionant: cu foarte multe reprezentații, fie la sediu, fie în turneu, fie la festivaluri.