Dimensiunea științifică a artei: Floriama Cândea –  Lucrarea IMplant tranzitează limitele între specii, hibrizi între lumea vegetală și cea animală dar și între plante și instalații electronice 
10 June 2021
Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – 10 iunie 2021 – În cercetare, în America, ”nimeni nu-ți spune ”nu” dacă ai o idee care sună cât de cât plauzibil.”
10 June 2021

Știință 360 – 10 iunie 2021- Prima eclipsă inelară de soare a anului 2021 

foto: virtualtelescope.eu

Eclipsa este vizibilă din America de Nord, Europa, Asia. Faza maximă, se vede din nordul Canadei, Groenlanda și Rusia, se arată pe site-ul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București (https://www.astro-urseanu.ro/esoare_20210610.html). Pentru România eclipsa începe mai devreme în vestul și nord-vestul țării pentru că aceea este direcția din care vine umbra Lunii pe glob. Cel mai devreme eclipsa începe la ora 13:17 (ora României) și cel mai târziu la 14:08, în estul țării. (…) Acoperirea maximă se produce în nord-vestul extrem al țării, Satu Mare fiind cea mai mare localitate din țară de unde Soarele va fi acoperit în proporție de 2%.


Invitat, la Știința 360, Adrian Șonka, astronom în cadrul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București.