ȘTIINȚA 360 – 24 NOIEMBRIE 2021 COVID, O PANDEMIE ÎN DESFĂȘURARE
24 November 2021
Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – 25 noiembrie 2021 – Antibiotice în farfurie? Despre cercul vicios al antibioticelor în natură
25 November 2021

Știința 360 – 18 noiembrie 2021 – 18 – 24 noiembrie – Săptămâna conștientizării rezistenței la antimicrobiene

Conștientizăm, acționăm, stopăm! este motto-ul Campaniei de conștientizare a rezistenței la antimicrobiene pe care Rețeaua de Solidaritate (https://reteauadesolidaritate.com/) o desfășoară, tot în perioada 18-24 noiembrie a.c., împreună cu partenerii săi Asociația Medicilor de Familie din București și Ilfov, Radio România CulturalBucharest Science Festival, Colegiul Farmaciștilor din România, iSenseSolutions, Medical Manager,
Radio Vocea Evangheliei Sibiu, Raportul de Gardă, Sursa Medicală, USAMV Cluj Napoca și Viața Medicală.
 
Campania conține informări online și în presa națională, adresânduse publicului larg, specialiștilor din domeniul sănătății, factorilor de decizie politică și actorilor din industria farmaceutică și alimentară sau din sistemul agricolveterinar. 
 
Știința 360 – 24 noiembrie 2021 
Minutul de sănătateConțin gelurile de mâni antibacteriene? – Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov (https://www.facebook.com/AsociatiaMF) , medic voluntar în Rețeaua de Solidaritate (https://reteauadesolidaritate.com/).

Invitat, la Știința 360, prof.univ.dr Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România (https://www.colegfarm.ro/)
Știința 360 23 noiembrie 2021 
Minutul de sănătate – Cum se păstrează un antibiotic în casă? – Sandra Alexiu președinta Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov (https://www.facebook.com/AsociatiaMF) , medic voluntar în Rețeaua de Solidaritate (https://reteauadesolidaritate.com/).
Istoria descoperirii microbilor – partea a III a interviului realizat cu prof.univ.dr Octavian Buda, titularul catedrei de Istoria medicinei a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.
Știința 360 – 22 noiembrie 2021
Minutul de sănătate, realizat de medicii voluntari ai Rețelei de solidaritate (https://reteauadesolidaritate.com/), –  Ce sunt antimicrobienele? 
Iulia Constantin, farmacist primar, voluntar in cadrul Rețelei de Solidaritate

 

Istoria descoperirii microbilor si a cercetărilor din domeniu – partea a II a interviului realizat cu prof.univ.dr Octavian Buda, titularul catedrei de Istoria medicinei a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

 

Știința 360 18 noiembrie 2021 – Minutul de sănătate: Ce sunt microbii –  Stefan Margulescu, farmacist

18 noiembrie  este, însă, și Ziua Europeană de Informare cu privire la antibiotice . 
 
Ce sunt antibioticele, când și cine le administrează? 
Interviu cu Iulia Constantin, farmacist primar, manager in domeniul reglementării într-o companie din domeniul farmaceutic, voluntar in cadrul Rețelei de solidaritate
 
 
 
Săptămâna conștientizării rezistenței la antimicrobiene (1824 noiembrie) se marchează și la nivel global, inițiată și coordonată de Organizația Mondială a Sănătății (https://www.who.int/campaigns/world-antimicrobial-awareness-week/2021), sloganul de anil acesta fiind Spread Awareness, Stop Resistance.