ȘTIINȚA 360 – COVID, O PANDEMIE ÎN DESFĂȘURARE Noi precizări privind activitățile de vaccinare anti-COVID
31 March 2021
DOCUMENTAR: Institutul Cantacuzino – 100 de ani de la înfiinţare
1 April 2021

Știința 360 – ”Ariditatea este cea mai mare amenințare singulară pentru agricultura globală, afectând circa 40% din totalul suprafeței arabile a lumii” – 31 martie 2021

Pexels.com

 
 
Este una dintre concluziile studiului “Terenurile arabile sub presiunea multiplelor procese de degradare a solurilor”, o cercetare interdisciplinară despre degradarea terenurilor arabile ale lumii, ale cărei rezultate au fost publicate în revista „Environmental Research” și pe  platforma centrului ESDAC – „European Soil Data Centre” – Centrul European de date de sol al Comisiei Europene.”
Cercetarea a fost realizată de un grup de cadre didactice și cercetători de la Facultatea de Geografie a Universității din București – instituția coordonatoare a studiului -, de la Institutul de Cercetare al Universității din București (ICUB) și din cadrul altor șase instituții academice prestigioase din țară, din Coreea de Sud și Italia – Universitatea din Pavia și JRC, Centrul de Cercetări Comune al UE din Ispra.
Interviu cu lect. univ. dr. Remus Prăvălie, Departamentul de Meteorologie – Hidrologie al Facultatii de Geografie a Universității din București, prim-autor și coordonator al studiului.
Foto – Arhiva personala Remus Pravalie