Născut în România – Invitat: prof.univ. Doina Isfanoni
6 October 2017
Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit campaniei internaționale pentru abolirea armelor nucleare (ICAN)
6 October 2017

Știința în cuvinte potrivite merge și astăzi la Institutul de Științe Spațiale, ISS de la Măgurele

Știința în cuvinte potrivite merge și astăzi la Institutul de Științe Spațiale, ISS de la Măgurele – și ne auzim din nou pe toate lungimile de undă ale Radio România Cultural și ne și vedem, pe www.radioromaniacultural.ro, în direct, între 13.20 – 14.30.

Vom vorbi despre STARWALKER, Centrul de Competență pentru Contramăsuri în Zborul Spațial cu Echipaj Uman şi despre nanosateliţi:  Goliat, primul nanosatelit românesc, ”zburat” în spațiu în anul 2012 pe o rachetă VEGA într-o misiune a Agenției Spațiale Europene, ESA dar şi despre cei din misiunea internațională QB50, care va trimite pe orbită o constelație de alți 50 (de nanosateliți).

Doi dintre cei 50 vor veni tot de la producătorii lui Goliat şi vor fi realizaţi tot la ISS!

Pînă una-alta, iată cum a fost ieri: Daniel Andrei, Marius Țoghină, Lucian Rănaciu și Bogdan Dumitrescu ne-au ”lansat” on air și online iar invitații noștri, dr.fiz. Lucia Popa, dr. fiz. Măriuca Haiduc, dr. în fizică Vlad Popa și dr.fiz. Ion Sorin Zgură, directorul institutului, ne-au făcut să înțelegem mai bine ce înseamnă pasiunea pentru știință!
Institutul de Științe Spațiale, ISS, ziua a doua
Pregătirile pentru emisiune, în Laboratorul de Gravitație, Microgravitație și Nanosateliți al ISS
Invitații: dr.ing Claudiu Drăgășanu, dr.ing Alexandru Pandele, specialist în Sisteme globale de navigație prin satelitcercetători în cadrul Centrului de Competențe în Tehnologii pentru Nanosateliți și dr. fiz Mugurel Bălan, cercetător în același centru și, în plus, și directorul centrului.
 
Alături de ei – Pierre de Hillerin, bio-fizician, cu un doctorat în domeniul sportului, cercetător în cadrul Centrului de Competență pentru Contramăsuri în Zborul Spațial cu Echipaj Uman, STARWALKER  ing. Cristi Vizitiu, șeful Laboratorului de Aplicații Spațiale pentru Sănătate și Securitatea Persoanei și dr.ing Vlad Văleanu, directorul Centrului de Competență pentru Contramăsuri în Zborul Spațial cu Echipaj Uman, STARWALKER din cadrul ISS.
 
Și echipa tehnică, aceeași care ne-a ajutat și ieri la difuzarea on air și online a emisiunii: Daniel Andrei, Marius Țoghină, Lucian Rănaciu și Bogdan Dumitrescu