Art Encounters 2017, eveniment inaugural
25 September 2017
Spune-mi ce fruct preferi și-ți zic la ce curs să vii
26 September 2017

Sunete elvețiene la Brăila – SwiSSounds sosește la Brăila, la sfârșitul lunii septembrie.

Organizat de Ambasada Elveției la București  și Asociația COLORERIA, festivalul aduce pe scena brăileană artiști elvețieni și români, de muzica clasică și jazz, pentru a oferi publicului brăilean și nu numai o deschidere către lumea artistică elvețiană.

Vineri, 29 septembrie, și sâmbătă, 30 septembrie, îi vom aveam pe scena Filarmonicii “Lyra – George Cavadia“ pe  Alexandru Gavrilovici – vioară (Elveția), Marie Trottmann – harpă (Elveția) și Aurelian Băcan – clarinet (România). Cei trei artiști vor susține două concerte extraordinare cu arii celebre din George Enescu, Aram Haciaturian, Jacques Ibert, Béla Kovács, Camille Saint-Saëns, Constantin Silvestri, Igor Stravinsky.

Alexandru Gavrilovici, violonist elvețian de origine română, este fondatorul Academiei Sighișoara, un festival internațional de renume pentru tineri muzicieni din întreaga lume, care are loc anual la Sighișoara începând cu anul 1993.

Marie Trottmann, harpistă de excepție, docent la Academia de Muzică din Neuchatel / Elveția, predă și interpretează pentru Academia Sighișoara din 2012.

De origine brăilean, Aurelian Băcan este solo-clarinetist în cadrul Orchestrei Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca și doctorand  al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”, rămânând foarte activ și în domeniul compoziției.

Un moment așteptat cu interes și bucurie de iubitorii de jazz de calitate este concertul de jazz al trupei elvețiene Thierry Lang Trio, cu trei artiști de excepție ai jazz-ului European: pianistul de origine elvețiană Thierry Lang, cu o impresionantă discografie și numeroase apariții la festivaluri de prestigiu din întreaga lume, renumitul basist Heiri Känzig și Andi Pupato, unul dintre cei mai apreciați percuționiști din Elveția.

Thierry Lang Trio concertează pentru prima dată în România, pe scena prestigiosului teatru “Maria Filotti” din Brăila, sâmbătă 30 septembrie, ora 19.00.

La eveniment îl avem ca invitat special pe Excelenta Sa, domnul Urs Herren, Ambasadorul Elveției.  

Mulțumiri partenerilor și sponsorilor noștri fără ajutorul cărora acest festival nu s-ar fi putut realiza: Asociația Coloreria Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Filarmonica Lyra George Cavadia, Teatrul Maria Filotti, Asociația Culturală Maria Filotti,  Asociația Cultura Viva Sighișoara, Swiss Sponsors’ Fund și Azomureș.

Biletele se pot achiziționa de la casele de bilete Filarmonica “Lyra – George Cavadia“ și Teatrul “Maria Filloti” .