“Colinde netemperate” – un spectacol de colinde reinterpretate
22 December 2016
Statele unite ale iubirii, din 20 ianuarie pe marile ecrane – Scurt film despre angoase
22 December 2016

Tapiseria, sub semnul luminii si al volumetriei

Pe artista decoratoare Constantina Dumitru, la finalul acestui an -am avut privilegiul de a o descoperi prin doua expozitii aniversare, complementare. Prima dintre ele a fost gandita pentru spatiul Galeriei U Art, ca o introducere in preocuparile diverse ale artistei. Dincolo de doua tapiserii de dimensiuni monumentale care se aflau parca in centrul evenimentului vizual – se puteau remarca pasteluri, acuarele, uleiuri si desene realizare de Constantina Dumitru, de-alungul anilor.
Cea de a doua expozitie aniversara a artistei a adus in discutie, in mod exclusiv, tapiseria executata de artista, de la momentul finalizarii studiilor la Institutul de arte plastice “Nicolae Grigorescu” pana in prezent. Multe dintre lucrarile de tapiserie au fost aduse in spatiul expozitional spre bucuria privitorilor; cateva insa, au fost prezente prin printurile de buna calitate care incercau sa dea glas, lucrarilor aflate prea departe sau prea adanc ascunse in depozitele muzeelor de arta.
Dincolo de lucrarile executate in sisal se remarcau piesele in care artista a adus in dialog cu firul puternic si aspru al sisalului, lemnul ori chiar metalul.
Aceasta editie a emisiunii noastre o consacram acestei expozitii de tapiserie deschisa de Constantina Dumitru la Galeria de arta Orizont, in dec. 2016.

dr. Roxana Pasculescu, critic de arta