Elevii vor învăța mai ușor cum se poate preveni răspândirea virusului SARS-Cov-2
1 April 2021
Știința 360 – 6 aprilie 2021 –  #raportuldegarda
6 April 2021

Tată și fiică – umăr la umăr împotriva COVID-19

Diana este medic rezident gastroenterolog în anul I la Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Agrippa Ionescu și, împreună cu tatăl ei, domnul Mircea, fac parte din personalul vaccinator de la Palatul Național al Copiilor.

„Este o perioadă dificilă pentru noi toți, însă cred că vaccinarea este singura soluție care ar putea duce într-un final la stoparea pandemiei și întoarcerea la o viață normală, așa că mă bucur de faptul că eu și părinții mei reușim să ajutăm puțin în realizarea acestui vis”, spune Diana, medic în Centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor.

„Tata a lucrat timp de 40 de ani în cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF). Este un om foarte pasionat și muncitor care a lucrat mereu peste program și a făcut ture suplimentare. De aceea, acum a ales să își continue activitatea ajutând în centrul de vaccinare pe poziția de asistent generalist principal. El m-a inspirat să mă înscriu ca voluntară la vârsta de 18 ani la SABIF, unde am avut ocazia să învăț medicina de urgență. Cu siguranță, atât el, cât și mama – care lucrează de asemenea ca asistent medical și participă la vaccinare împreună cu echipa mobilă din cadrul Spitalului Universitar de Urgență – m-au inspirat prin munca lor în orientarea spre o carieră dedicată celor care au nevoie de ajutor. Îmi place să lucrez cu oamenii și îmi plac provocările.
Medicina este o mare provocare deoarece în fiecare zi trebuie să fiu pregătită. În pandemie, din păcate, calitatea rezidențiatului scade odată cu numărul pacienților în spitalele non-COVID. Am început entuziasmată munca în luna ianuarie, dar pentru că aveam mai mult timp liber decât îmi doream, tata mi-a propus să vin să muncesc și să ajut în centrul de vaccinare organizat la Palatul Național al Copiilor, despre care a avut numai cuvinte de laudă. Astfel, am ajuns să vin aici. Este o perioadă dificilă pentru noi toți, însă cred că vaccinarea este singura soluție care ar putea duce într-un final la stoparea pandemiei și întoarcerea la o viață normală, așa că mă bucur de faptul că eu și părinții mei reușim să ajutăm puțin în realizarea acestui vis.”
Sursă foto – https://vaccinare-covid.gov.ro.