„Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” în cursa pentru Ursul de Aur
1 March 2021
Espacio femenino. Pioneras – Cinema feminin spaniol, online
3 March 2021

„Teatrul este o unealtă foarte puternică pentru a transmite un mesaj, pentru a salva o clădire…”, Carmen Lidia Vidu, regizor

Teatrul Municipal „Bacovia” prezintă vineri 5 martie, de la ora 18.00, premiera spectacolului „Jurnal.Bacău”. Viorel Baltag, Florina Găzdaru, Eliza Noemi Judeu și Bianca Babașa – patru generații de actori, fiecare cu povestea sa de viață, toate legate însă ireversibil de Teatrul Municipal „Bacovia” – sunt cei care spun povestea Teatrului Bacovia în regia lui Carmen Lidia Vidu.

Proiectul „Jurnal.Bacău” a venit ca o continuare firească a “Jurnalului de România”. Spectatorii vor putea urmări în acest spectacol multimedia, realizat de Cristina Baciu, parcursul acestor actori și maturizarea lor profesională, care a avut loc în teatru.

Spectacolul documentar „Jurnal.Bacău” reprezintă modalitatea prin care Teatrul Municipal „Bacovia” își prezintă istoria, parcursul, importanța și relevanța în comunitatea băcăuană. Este un spectacol dedicat tuturor băcăuanilor care înțeleg și iubesc această instituție de cultură a cărei istorie se scrie în continuare.
Următorul spectacol va fi duminică 7 martie 2021, de la ora 18.00. Biletele au fost puse în vânzare atât pe site-ul instituției, cât și la agenția de bilete.

Carmen Lidia Vidu, regizorul spectacolului, a fost invitata Ralucăi Rădulescu în emisiunea Scena și ecranul, difuzată zilnic la Radio România Cultural.