Matei Vișniec, premieră la Londra
6 February 2017
Spectacolul Cafeneaua în regia lui Horaţiu Mălăele, la Chişinău
7 February 2017

TEATRUL STELA POPESCU BIFEAZĂ 15 TITLURI ȘI 12 PREMIERE ÎN 2017

Chiar dacă a început stagiunea în septembrie 2016, Teatrul Stela Popescu a intrat în 2017, la doar câteva luni de la instituționalizare, cu un portofoliu consistent: 7 titluri, 7 premiere, 3 distincții internaționale (Trofeul ROMANIMA de la Nurnberg, PLACHETA DE ONOARE de la Veliko Tîrnovo, GRAND PRIX — Viena Stars), două programe educaționale, 2 festivaluri itinerante. Nu sunt statistici, ci evenimente aplaudate la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, de peste 740 de mici melomani la fiecare spectacol (foto) (și sunt lunar 8-10 reprezentații), în turnee în țară, dar și în Germania, Austria, Bulgaria.

În scurt timp Teatrul Stela Popescu și-a câștigat un public fidel, mii de fani care vor să fie prezenți la toate evenimentele sale — de la lumea grădinițelor (încântată în special de balete, de dansuri) până la elevii, tinerii care aplaudă ritmat cupletele din musicalurile ‘Aladin’,’Chirița la Iași’ (inegalabilă creația Stelei Popescu în premiera TSP care a inaugurat anul 2017) (foto), melodiile populare din celebre vetre folclorice ‘România, țară magică’, crochiurile dansante, pline de virtuozitate din galele ‘Stela și prietenii ei’, ‘Secretele hiturilor’, ‘De la Chirița la Harap-Alb’.

Deci nu este întâmplător că printre cele 12 premiere absolute, printre cele 15 titluri ce vor fi rulate în 2017, Agenda TSP include: Baletul academic ‘Harap Alb’ — Evenimentul lunii februarie, musical-urile ‘DL. Goe și ai lui’, ‘Vrăjitorul din Oz’, operele camerale ‘Luna’ de CARL ORFF, ‘Povestea Soldatului’ de Stravinski, baletele ‘șeherezada’, ‘Pasărea de foc’. Apoi, cea de a II-a ediție a Festivalului Cântecului care face minuni și a Festivalului Hiturilor — manifestări itinerante, la școli speciale. Iar în TOP — prima ediție a Festivalului Internațional Folclorul Copiilor — unicat în viața artistică internațională, care se va derula în perioada 27-30 mai a.c, sub egida EAFF, UNESCO — pentru care au și început să apară solicitări din Turcia, Bulgaria, India, Grecia, România.

TSP este un teatru muzical tânăr, cu un ansamblu de balet performant, condus de Ștefan Soare, cu remarcabile voci de operă (Daniel Filipescu, Andrei Lazăr, Andreea Blidariu, Ștefan Popov), cu tineri soliști pop — Bogdan, Jennifer, mereu ovaționați la scenă deschisă.

‘Am fost numiți de către forurile internaționale ‘Eminenți ambasadori ai Bucureștiului, ai României’. Critica de specialitate a subliniat originalitatea, dinamismul, verva producțiilor noastre. Dar peste toate, aplauzele copiilor când gongurile anunță începerea spectacolului, freamătul lor, al celor 750 de pretențioși melomani, la fiecare cuplet, moment coregrafic deosebit — dau acea emoție, acea energie greu de descris, dar fără de care nu poate fi atinsă vibrația ARTEI’, declară Smaranda Oțeanu-Bunea (foto), Manager și Director fondator al Teatrului Stela Popescu.

(M.A.)