CESAR 2017. ”Bacalaureat” și ”Toni Erdmann”, nominalizate la categoria ”Cel mai bun film străin”
26 January 2017
“ANGLO-LOGOS[…]”/-II-/: 27 IANUARIE, 2017
27 January 2017

Teatrul te poate face fericit

Mai mult decât atât, teatrul poate fi terapeutic. Faptul că o piesă de teatru sau un film te pot face fericit este de mult știut și starea de bine face ca în organism să se elibereze oxitocină, o substanță cunoscută drept ”hormonul fericirii”.
Proiectul MET, lansat de CINETic, propune dezvoltarea unei metodologii de terapie prin teatru. Rezultatele experimentelor vor  fi monitorizate prin măsurători de electroencefalogramă și analize fizicochimice de sânge, salivă sau urină și toate acestea pentru a determina ce tip de scenariu ajunge la inima publicului și îl face mai fericit: un scenariu care implică o relație între mamă și copilul ei, sau între 2 prieteni, sau între o persoană și animalul lui de companie, sau între doi iubiți? În felul acesta se vor putea stabili scenarii cu efect terapeutic.
CINETIC –  Centrul  Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii inovativ creative a fost lansat în toamna anului trecut, ca rezultat al unui proiect de infrastructură al Universității de Artă Teatrală și Cinematorafie din București.
MET – Metodologie de Terapie prin Teatru, primul proiect ce se desfășoară în cadrul CINETic
Interviu cu Ioana Carcea – directoarea proiectului MET