Reactor va explora tema viitorului – ce ne proiectăm, ce sperăm, cum putem gândi soluții
7 April 2021
Filmele din competiția One World Romania #14 sunt ca o oglindă a societăților despre care vorbesc
8 April 2021

Teatrul Tineretului continuă proiectul #SAFESPOTT și dă startul concursului de proiecte regizorale 2021

„Scriitorul și mașina de scris” de Antoaneta Zaharia este textul câștigător al celei de-a treia ediții a Concursului de dramaturgie contemporană „Corneliu-Dan Borcia”, organizat de Teatrul Tineretului. Acesta va fi montat într-un spațiu neconvențional: fațada laterală a Teatrului Tineretului. La egalitate de voturi, în preferințele juriului, au urmat textele: „Prințesa care sforăia” de Mihai Ignat, „Un fluture răstoarnă o piesă de domino” de Daria Ancuța și „Fabrica de bunici” de Alexandra Bandac.

S-a încheiat un concurs, dar începe altul, astfel că a fost lansat concursul de proiecte pentru tinerii regizori/ regizoare (până în 35 de ani), care se desfășoară în perioada 7 aprilie – 7 mai. Proiectul câștigător, selectat de un juriu, va fi anunțat pe data de 17 mai, iar din luna iunie vor începe repetițiile. Perioada de repetiții ar putea suferi modificări provocate de contextul pandemic. Cei interesați sunt rugați să scrie la adresa ttliterar@gmail.com pentru a obține textul, iar ulterior să trimită până în data de 7 mai, tot pe această adresă de mail: CV-ul, scrisoarea de intenție și propunerea regizorală pentru textul menționat (cu precizarea scenografului ales + alți colaboratori, schițe de scenografie).

Teatrul Tineretului continuă proiectul #SAFESPOTT, început în anul 2019, proiect dedicat creatorilor tineri și publicului tânăr. Echipa de profesioniști care va realiza spectacolul pe baza textului „Scriitorul și mașina de scris“ va fi secundată de o echipă de liceeni voluntari, care vor urmări toate etapele de creație.