Două comedii și un recital multimedia în weekend la Teatrul de Stat Constanța
22 November 2017
‘100 de ani împreună’ (Românii fără frontiere) Un proiect marca Teatrul Nottara, dedicat Centenarului Marii Uniri a României
22 November 2017

TEODORA MAREȘ și ADRIAN PĂDURARU – după 32 de ani, într-o altă poveste de dragoste – la Teatrul Național Radiofonic

Teatrul Național Radiofonic organizează luni, 27 noiembrie 2017, de la ora 16.00, la clubul Ramada-Majestic, de pe Calea Victoriei din București, audiția cu public a spectacolului prezentat în premieră absolutăSĂ VORBESC CU TINE de Ana-Maria Bamberger. Adaptarea radiofonică: Magda Duțu. Regia artistică: Maria Agnesa Pușcașu. În distribuție: Teodora Mareș și Adrian Păduraru. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Redactor: Costin Manoliu. Coordonator de proiect. Magda Duțu. Spectacolul va fi difuzat joi, 30 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani.

Ana-Maria Bamberger, autoarea cunoscutei piese Portretul Doamnei T. – un omagiu adus regretatei Olga Tudorache, după care a fost realizat, în cadrul aceluiași proiect, cel mai bun spectacol radiofonic al anului 2006, în regia lui Attila Vizauer – vine acum cu cel mai nou text al său – Să vorbesc cu tine – o comedie romantică – și în același timp, radiografia psihologică a unei povești de dragoste universale, în care fiecare se poate recunoaște.

„Să vorbesc cu tine – încearcă să spună, cu simplitate și naturalețe, una dintre poveștile universale – ‚boy loves girl‘ – și să fie, în același timp, radiografia psihologică a unei povești de dragoste imperfecte, urmărind evoluția personajelor în dinamica relației lor, cu nesiguranța și teama excesivă de a pierde, dar și cu tot ceea ce are tandru, luminos și optimist” – precizează Ana-Maria Bamberger.

Pentru a ajunge să-și desăvârșească relația, cele două personaje – Nina și Patrick – interpretate de Teodora Mareș și Adrian Păduraru, doi actori care ne-au fascinat cândva într-o delicată poveste de dragoste – parcurg un drum greu, în timp, marcat de ”scenariul interior” al lui Patrick. Personalitatea lui, insuficienta încredere în sine, îl împiedică să creadă în posibilitatea acestei relații, pe care și-o dorește atât de mult. Pentru a se proteja, preferă să se retragă – chiar dacă, în acest fel, provoacă suferință amândurora. E foarte greu de schimbat acest “scenariu interior” – imaginea pe care o avem despre noi înșine în raport cu alții, plămădită din crezurile noastre interioare, ca rezultat a tot ceea ce ni se întâmplă încă din copilărie. E foarte greu – dar poate deveni absolut necesar, pentru a putea avea acces la fericire.

 

Este și mesajul transmis de cei doi actori – Teodora Mareș și Adrian Păduraru – prin interpretarea lor sensibilă și implicarea deosebită în acest proiect. Spectacolul radiofonic Să vorbesc cu tine – realizat după piesa Anei-Maria Bamberger, este concepția tinerei regizoare Maria Agnesa Pușcașu și a echipei de creație: Patricia Prundea, Mirela Georgescu, Milica Creiniceanu, Costin Manoliu, Magda Duțu.