Premiera online a scurtmetrajului “Bilet de iertare”, un eveniment dedicat istoriei şi culturii rome
10 February 2021
Regizorul Radu Jude este, din nou, în competiție la Berlinale
11 February 2021

TOC TOC – o comedie spumoasă, în care umorul de situație și cel de limbaj se întrepătrund firesc, spre deliciul spectatorilor

Vineri, 12 februarie, orele 19:00, la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova va avea loc premiera unui nou spectacol: TOC TOC Spectacolul se va juca în Sala Mare „Amza Pellea”, iar a doua reprezentație va fi sâmbătă, 13 februarie, de la aceeași oră.

TOC TOC este o comedie spumoasă a cărei acțiune se petrece în cabinetul doctorului Stern, un neuropsihiatru de renume mondial în tulburarea obsesiv-compulsivă – TOC sau OCD. O consultație la renumitul dr. Stern se obține cu greu, deoarece acesta călătorește foarte mult și rareori se întoarce în Franța.

Sindromul Tourette, mania de a face operații aritmetice, teama de boală și tulburarea vorbirii care constă în repetarea involuntară a unuia sau a mai multor cuvinte dintr-o frază sunt doar o parte din tulburările celor șase pacienți care se întâlnesc în sala de așteptare a celebrului doctor. Neuropsihiatrul întârzie, fiind blocat în aeroportul din Frankfurt. După o vreme, pacienții vor încerca să-și omoare timpul prin improvizarea unei terapii de grup care îi va situa pe toți în afara zonei lor de confort, iar fiecare va ajunge să își spună propria poveste.

Cu un umor rafinat și cu mare atenție pentru detalii, Alexandru Boureanu și Raluca Păun construiesc și de această dată, în TOC TOC, un spectacol în care umorul de situație și cel de limbaj se întrepătrund firesc, spre deliciul spectatorilor.

TOC TOC este o piesă de teatru pe care dramaturgul și actorul francez Laurent Baffie a scris-o în 2005. Spectacolul a avut premiera la Palais-Royal din Paris, avându-i în distribuție pe Daniel Russo și Marilou Berry. De altfel, rolul din TOC TOC i-a adus lui Marilou Berry un celebru Premiu Molière, pentru Noua revelație teatrală, în 2006.

Mai multe informații – https://tncms.ro, https://www.facebook.com/tncms.oficial.