Texte clasice și contemporane românești puse în scenă la Replika
29 January 2021
PORTRET: Marin Moraru – actorul genial cu suflet de copil
31 January 2021

Traducătorii/ Les traducteurs, un seducător mister de tip Agatha Christie, din 5 februarie în cinematografe

Un mare admirator al Agathei Christie, Régis Roinsard, regizorul și co-scenaristul filmului, a creat o poveste care te ține cu sufletul la gură. Izolați într-un buncăr de lux, fără contact cu exteriorul, nouă traducători sunt angajați pentru a lucra simultan la ultima parte a unei trilogii de mare succes internațional.

Atunci când primele zece pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet și un hacker anunță că dezvăluie și restul poveștii dacă nu i se plătește o sumă colosală, pentru cei nouă traducători experiența se transformă într-un coșmar. Traducătorii se transformă în agenți secreți, încercând să descopere care dintre ei este de vină, în timp ce editorul cărții, un miliardar rus fără scrupule, este gata să apeleze la orice mijloace, chiar și criminale, pentru a descoperi făptașul.

Cu o poveste inspirată din fapte reale și o distribuție excepțională, Traducătorii/ Les traducteurs, un thriller franțuzesc plin de suspans și empatie, distribuit de Independența Film, va avea premiera în câteva dintre cinematografele din România funcționale în această perioadă începând cu 5 februarie.

Traducătorii/ Les traducteurs are la bază câteva fapte reale din spatele romanului de succes semnat de Dan Brown, „Inferno”, care în 2013 și-a ținut traducătorii în locații secrete din Italia, despre care doar familiile lor știau, timp de două luni, pentru a înlătura riscul scurgerii manuscriselor. Fără acces la internet, având posibilitatea de a se consulta doar cu colegii prezenți în aceeași locație, cu vizite supravegheate la baie și păziți de personal înarmat, traducătorii lui Dan Brown au spus într-un interviu acordat celebrei publicații britanice The Guardian că este o experiență pentru care trebuie să fii foarte bine pregătit psihic.

Facebook trailer: https://fb.watch/3idx0asyBM/, Youtube trailer: https://youtu.be/3G2VIlFi1ys.