Ouăle hiperimune la Salonul Inventica de la TIB 2016
17 October 2016
Casa EFde N
18 October 2016

Trecutul istoric corelat cu trecutul genetic va oferi o imagine de ansambu a evoluției speciei umane

Europa este un mozaic de populații care nu se suprapun exact peste limitele trasate de granițele sociopolitice.
Suntem un amestec de populatii cu origini diferite,  nu există una dominantă care să reprezinte Europa. Acesta Este rezultatul unui studiu care analizează ADN-ul mitocondrial, un studiu la nivel european la care a participat și România prin cercetările întreprinse timp de 2 ani și jumătate de geneticianul Florin Stanciu. El a prelevat probe de la un lot reprezentativ statistic, de 500 de persoane uniform distribuite pe tot teritoriul României.
Săptămâna trecută vorbeam despre rezultatele acestui studiu pentru România, conform rezultatelor, populația românească are o reprezentativă influență slavă, mai puternică decât cea romană despre care vorbea istoria tradițională, învățată la școală.
În ediția de astăzi vă propun partea a doua a dialogului  cu Florin Stanciu despre relevanța și utilitatea acestui tip de informații de ordin genetic pentru noi ca persoane, dar și pentru umanitate.
Pentru geneticieni Adam și Eva, cuplul primordial a fost o grupare de hominizi care a trăit undeva în Africa centrală. Acolo s-au înmulțit  și au migrat pe două trasee distincte, dezvoltând linii genetice care au populat mai apoi planeta.
Interviu cu Florin Stanciu, dr. în genetică umană la Institutul de Criminalistică, București