Elegie pentru victimele Holocaustului, interpretată la Filarmonica „George Enescu”
22 January 2022
Concertul Orchestrei de cameră „Unirea” dirijată de Daniel Jinga marchează ziua de 24 ianuarie în oraşul Unirii
23 January 2022

Trupa THE DIFFERENT CLASS a lansat “Ping Pong”, un single electrizant despre o iubire jucata pe buza

@Petru Cojocaru

Trupa timișoreană  The Different Class a lansat ‘Ping Pong’, primul single extras de pe unul dintre cele mai așteptate materiale din sfera indie autohotonă. Albumul “Skins” urmează să fie lansat anul acesta pe data de 18 februarie.

Piesa ‘Ping Pong’ poate fi ascultată pe toate platformele de streaming direct de la acest linkhttps://thedifferentclass.ffm.to/pingpong.ofp

Când spațiul dintre două persoane se umple de culoare și jocul dintre acestea devine dans, iar privirile-și servesc, pe rând, iubire ca-ntr-un joc de ping pong, simțurile se transformă-n muzică. The Different Class surprind într-un mod original și cumva tipic lor, acest moment cât se poate de intim, completând astfel imaginea jocului, prin cel mai nou single, ‘Ping Pong’.

Sunetul pare reglat în tonurile pe care vibrația interioară dintre cele două personaje își acordează trăirile. O explozie controlată pe cerul ființei în care ritmul se construiește metronomic pe bătăile inimii.

‘Ping Pong’ se afișează ca o compoziție ce nu implică îngrădiri stilistice, ce își propune cumva să intre în acest joc conceptual, și să sară când în terenul rock’n’roll-ului, când în cel al indie-ului de influență synth/pop. O mișcare inspirată ce pune pe acest single eticheta de hit transfomând, în același timp, The Different Class în niște trend setters veritabili.

Totodată, ‘Ping Pong’ schitează noile nuanțele compoziționale spre care The Different Class își ghidează spectrul sonor. Un peisaj în care elementele electro învelesc sunetul într-o cromatică cumva mai luxuriantă, fără a fi umbrite în totalitate tonurile rockish, ușor obraznice și tupeul acela creativ care provoacă și pune sângele în mișcare.

The Different Class este o trupă a stărilor reușind, printr-un soi de naturalețe sangvină, să livreze constant un sound care a vibrat dincolo de barierele și filtrele personale. Cu o abordare stilistică ce refuză să își găsească locul, The Different Class au reușit totuși să-și construiască un brand sonor.

 Prin muzica lor efectiv au împrăștiat praful de pe acele trăiri considerate învechite, reușind să facă din iubire, de exemplu, un sentiment fresh & cool. Iar ‘Ping Pong’ lucrează din plin la vibe-ul ăsta mișto, ușor glossy, cu această nouă direcție electro-indie a trupei. Un pasaj experimental asupra cărei structuri producătorul Michael Vuscan a contribuit semnificativ.

Regizat de Bianca Paul, clipul care însoțește piesa te transpune într-o atmosferă vibrantă, stare insuflată cumva la nivel subconștient și de modul în care simbolul orașului Eindhoven , acele unde stilizate, este metaforizat aici. Element ce se regăsește și în vestimentația modelului Demy Rijken. Outfitul în sine purtând semnătura lui Jess Øberlin, o figură distinctă în peisajul culturii pop a orașului din Țările de Jos.

Clipul piesei poate fi urmărit, aicihttps://youtu.be/H5X6kIkwcXo

‘Ping Pong’:

Musică & Text: Cris Paul, Seian Scorobete, Michael VuscanMixaj: Rob AndersMasterizare: Tim Boyce

Video:

Director: Bianca PaulDOP: Bianca Paul1st AD: Gino van de StaaijEditor: Sam KinsellaCreative Producers: Bianca Paul, Cris Paul, Michael VuscanConsultant: Decebal DascauScript: Bianca Paul. Cris PaulCostume design (Demy Rijken): Jess OberlinHMUA: Karla Perez, Lili PaulTalent: Demy Rijken, Cris PaulPost-Production: Aurelian Scorobete

THE DIFFERENT CLASS online:

Website: https://thedifferentclass.com/Facebook: https://www.facebook.com/DifferentClass/ Instagram: https://www.instagram.com/thedifferentclass/Bandcamp: https://thedifferentclass.bandcamp.com/Spotify: https://open.spotify.com/artist/04mVYxQSSDXLZTQtojOdSI?si=k8uJlBJJTg-77WD-3Wtqqg&nd=1Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCQsqpYjkqRmMobhXHbDS_nQFeatureFM: https://ffm.bio/thedifferentclass