Laurențiu Gheorghe: ”Biserica este o contrapondere naturală la tendința noastră de virtualizare a raporturilor”
20 April 2020
Dimensiunea științifică a artei – Profesorii trăsniți, în direct, pe internet – ep 3
21 April 2020

Tzitzi și Poc se mută on-line

Tzitzi-Poc, programul de educație emoțională pentru copii prin teatru, își mută activitatea in mediul on-line și le oferă părinților și copiilor o serie de ateliere de joacă interactive pentru a petrece frumos și cu rost luna martie în care cei mici stau acasă. Cele două personaje îndrăgite, Tzitzi și Poc, își dau întâlnire cu copiii din întreaga țară pe aplicația zoom.us, începând cu data de 18 martie. 

Pentru că ne dorim să fim alături de oamenii aflați în prima linie în lupta cu virusul COVID-19, copiii celor care lucrează în spitalele care tratează cazurile de infectare cu acest virus și la SMURD vor avea acces gratuit la toate atelierele Tzitzi-Poc.

Atelierele de joacă vor fi organizate în mediul on-line de UPlay, în colaborare cu Tzitzi-Poc, în perioada 18-31 martie 2020 și sunt destinate copiilor între 3 și 10 ani, adaptate vârstei. Fiecare atelier va fi interactiv (personajele Tzitzi și Poc vor fi live în fiecare atelier pentru a interacționa și a răspunde întrebărilor copiilor), va avea o durată de o oră și își propune să fie o alternativă a petrecerii timpului acasă într-un mod distractiv. 

Astfel, copiii vor avea la dispoziție Atelierul Poveștilor, în care vor învăța să creeze povești, personaje nemaivăzute și le vor da viață pe loc, dar și Atelierul de Igienă, în care vor descoperi cât de amuzant poate fi să te speli corect pe mâini sau de ce bacteriile nu sunt prietene cu săpunul. Pentru că mișcarea este foarte importantă, chiar și când stăm acasă, am creat și Atelierul Joaca de-a vacanța, o întâlnire care te trimite direct cu gândul la vacanță, în care inventăm jocuri pe care le vom juca cu toții și Atelierul Sport @ Home – un program zilnic de mișcare pe care copiii îl pot face împreună cu Tzitzi și Poc.

“E o perioadă sensibilă pentru toți. Noi ne dorim să ne rămâneți alături și îi invităm pe cei mici să ne urmărească toate activitățile INTERACTIVE, pline de învățături și distracție pe care le-am pregătit pentru ei, prin intermediul aplicatiei zoom.us, unde ne putem vedea cu toții. Acum, că purtăm cu toții aceiași papuci, este de datoria noastră să ne susținem și să avem grijă unii de ceilalți, respectându-ne totodată propria sănătate. Ne-am gândit și la părinții care luptă pentru noi în sistemul medical și nu pot fi acasă cu cei mici și vrem să îi susținem în modul nostru, oferindu-le acces gratuit la atelierele on-line. Pe lângă a le fi aproape copiilor, ne dorim să îi susținem în continuare pe artiștii independenți și să ne asigurăm că Tzitzi-Poc va trece cu bine peste această perioadă. Și voi ne puteți susține în drumul nostru către sufletele voastre și ale copiilor voștri, achiziționând bilete la activitățile anunțate, de pe platforma www.eventbook.ro.”, spune Psiholog Mirona Păun, fondatoarea Tzitzi-Poc.

Tzitzi un șoricel visător a descoperit într-o enciclopedie a lumii specia iubirozaurus albastrozaurus, care i-a plăcut atât de mult încât a plecat în căutarea acestei specii. Așa l-a întâlnit pe Poc  un dinozaur din specia iubirozaur cu care s-a împrietenit pe loc și pe care îl ajută să se adapteze în lumea oamenilor. Aceasta este povestea de inspirație geologică pe care trupa Tzitzi Poc o folosește ca suport pentru educația emoțională a copiilor, prin teatru interactiv. 

Tzitzi-Poc este un program de educație emoțională pentru copii, prin teatru și psihologie, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, ce-și propune să creeze cadrul potrivit pentru ca cei mici să învețe să identifice, să-și exprime și să-și gestioneze emoțiile într-o manieră sănătoasă. Programul a fost premiat pentru ideea cu cel mai mare impact în societate.

Programul atelierelor on-line:

18 Martie, 11:00 Atelierul Poveștilor

19 Martie, 11:00 Atelierul de Igienă

21 Martie, 11:00 Atelierul Poveștilor

22 Martie, 11:00 Atelierul de Igienă24 Martie, 11:00 Joaca de-a vacanța

26 Martie,  11:00 Sport @ Home

28 Martie,  11:00 Joaca de-a vacanța

29 Martie,  11:00 Sport @ Home

31 Martie, 11:00         Atelier de confecționat jucării

Facebook Tzitzi Poc / Instagram Tzitzi-Poc

Interviu cu Mirona Păun – psiholog,  fondatoare @ Tzitzi-Pocpreședinte @ Școala Întâi 

Realizator Mihaela Ghiță