Simpozionul internațional CIORAN-PESSOA, DOI EXEGEȚI AI NEFERICIRII
18 November 2016
Philobiblon Mureșean – Biblioteca în sărbătoare
19 November 2016

ULBS participă la cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu participă la cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS, care se desfășoară la București, în perioada 16-20 noiembrie 2016, în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo.

Pentru a optsprezecea oară consecutiv, ULBS este prezentă cu un stand propriu, unde o echipa de promovare, reprezentată de membri ai colectivului Bibliotecii ULBS, prezintă oferta educațională a universității, cu informații despre domeniile de studiu disponibile și principalele proiecte derulate, dar și publicațiile academice nou apărute la Editura Universității.

Participarea la acest eveniment constituie o oportunitate de a intra în contact cu colaboratori și parteneri din țară și străinătate, de a crește vizibilitatea instituției și de a îmbogăți fondul de publicații cu cele mai noi tiluri lansate la târg.

Experiența participării înseamnă o deschidere spre lumea editorială românească, punerea în contact cu producția literară și științifică de calitate, colaborarea cu universități și instituții culturale de prestigiu.

Standul ULBS este situat pe Bulevardul Lectură, în cadrul Bursei Educația, alături de universități din București, Timișoara, Brașov, Craiova.

În cifre, târgul înseamnă peste 300 de expozanți și peste 700 de evenimente. Invitatul de onoare din acest an este China, cu cel mai mare stând alocat până acum la Gaudeamus, cu peste 2000 de volume prezente, dar și cu o istorie a civilizației și culturii scrise chineze aranjate într-o expoziție impresionantă pentru public.

ULBS participă cu o donație de publicații la proiectul Cărțile se întorc acasă și în acest an. Fondul de carte constituit prin donații ale vizitatorilor și expozanților în cadrul proiectului cuprinde volume care vor ajunge în biblioteci mai putin dotate din România. De la lansarea acestui proiect în 2010, peste 151.000 de volume au ajuns, prin generozitatea expozanților și a vizitatorilor GAUDEAMUS în peste 350 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România.