Vivien Leigh – ultima conferință de presă, la Teatrul Excelsior
19 January 2017
Cyberbullying-ul – de necontrolat?
19 January 2017

Un altfel de muzeu în București

“În anul 2017, se va naște în București un altfel de muzeu (”muzeul nou”), într-o permanentă schimbare, care va porni de la o expoziție despre Bucureștiul străzilor, al moravurilor și al modelor recente și contemporane. Expoziția va fi planificată și conceptualizată de către creativi și de reprezentanți ai comunității și se va lansa cu ocazia Nopții Muzeelor, în data de 20 mai 2017.

Muzeul ce se va dezvolta plecând de la această expoziție, se va transforma în funcție de ce dorește comunitatea să mai experimenteze ori să mai cunoască. De asemenea, acesta se resetează tematic în ton cu marile teme contemporane ale societății/lumii.

Muzeul intenționează să-și schimbe identitatea și își reconceptualizează expunerea permanent, după o anumită perioadă de timp, în exact acel moment când tema inițială își consumă interesul în fața comunității sau al vizitatorilor. Poate fi un Muzeu al Comunismului, odată cu sfârșitul acestui an, sau un Muzeu al Științei, odată cu anul 2020. În orice context tematic s-ar găsi, acest viitor muzeu va fi un spațiu pentru învățare plăcută, experiment și delectare culturală.

Proiectul va fi rezultatul unei colaborări Nod Makerspace și Rețeaua Națională a Muzeelor din România și va avea un start-up finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.” DRAGOS NEAMU, managerul proiectului