Teatrul Nottara îl omagiază pe Eugen Ionescu
21 November 2016
Spectacolul ¨Troienele¨ de Euripide la Teatrul Național “I.L. Caragiale” din București
21 November 2016

Un documentar al Revoluției este disponibil on-line pe docuartPLAY

Filmul documentar controversat despre Revoluție, “Vreau rația mea de adevăr”, realizat de regizorul Cornel Mihalache, poate fi urmărit de astăzi, 21 noiembrie, gratuit pe platforma culturală, docuart.ro

Documentarul completează lista de filme docuartPLAY, secțiune a platformei Docuart care cuprinde filme documentare românești, de vizionat liber de către toți cinefilii. ”Tema teroriștilor din decembrie ’89 și diversiunea plănuită de grupul militaro-politic care a preluat puterea” este subiectul documentarului  realizat în 1999 de Cornel Mihalache.

Producția realizată de regizorul Mihalache a reprezentat subiectul unor discuții controversate din martie 1999, atunci când Ministerul Apărării Naționale și Partidul Democrației Sociale au acționat împotriva realizatorului acestui documentar. De altfel, Consiliul Național al Audiovizualului a luat în discuție acuzațiile aduse de PDSR și MApN, iar în urma unei analize serioase a constatat faptul că Legea 48 a audiovizualului nu a fost încălcată, iar filmul a prezentat opinia unui jurnalist.

Atașat filmului, pe platforma Docuart, este publicat un articol scris (http://docuart.ro/category/doc-cultura) de regizor prin care acesta relatează pas cu pas efectele de domino pe care documentarul le-a adus în viața sa, de la sesizarea Ministerului Apărării Naționale până la cercetarea intentată de Televiziunea Română și CNA. Articolul cuprinde o monitorizare de presă și reacțiii apărute la acea vreme.

DocuartPLAY este secțiunea care face accesibile documentare românești contemporane și de arhivă, o selecție cu o paletă largă de povești reale, semnate de regizori precum Alexandru Solomon, Florin Iepan, Hanno Hofer, Nicolae Mărgineanu, ș.a.  Site-ul docuart.ro reprezintă cel mai complex portal dedicat documentarului autohton, cu un conținut variat de interviuri, articole și materiale video securizate, devenind un instrument de promovare a cinematografiei românești.

Platforma de cultură și educație cinematografică, docuart.ro este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).