RO-CHER – Monitorizarea, conservarea, protecția și promovarea patrimoniului cultural românesc
15 October 2018
A treia zi a exercitiului Seism 2018
15 October 2018

Un nou număr SAVANTGARDE!

SAVANTGARDE #36

 

https://mailchi.mp/b942e92f9926/savantgarde-36

 

ȚARĂ MODEL

 

CityNewsRoom: Singapore a abolit ierarhizarea la examenele școalare pentru ciclul primar și cel gimnazial, spunând că școala nu e un campionat. O țară care, printre altele, a fost declarată recent cel mai bun loc pentru expați. + DigitalTrends: Singapore Airlines are cea mai lungă cursă de zbor din lume. Întrebarea este dacă puteți rezista atât timp în avion. Mai ales că, de regulă, mai e și zborul retur. | Statista publică un top al țărilor cu cel mai puternic pașaport din lume.

 

GEN PROBLEMĂ

 

Reuters: Problema de gen a tehnologiei. Amazon a renunțat la o inteligență artificială utilizată la recrutări pentru că avea prejudecăți față de femei. În articol găsiți și STATISTICI despre reprezentativitatea femei/bărbați în principalele companii BigTech. LinkedIn încearcă și ea să iubească femeile.

 

CU BĂRCUȚA

 

Adevărul: Timișoara este primul oraș din țară cu transport urban pe apă.

 

PIATRA FILOSOFALĂ

 

CNN: Despre o piatră care a fost timp de 30 de ani pe post de opritor la o ușă s-a aflat că, de fapt, era o bucată dintr-un meteorit. Descoperirea aparține Monei Sîrbescu, geolog la Central Michigan University. Roca a fost evaluată la 100 000 de dolari.