Horia Hulubei și România Mare
2 November 2018
Horia Hulubei urmărit de securitate
5 November 2018

Un nou număr SAVANTGARDE!

SAVANTGARDE #39

 

DELTA DUNĂRII, PE GOOGLE MAPS

WWF România și Google au pus Delta Dunării pe harta digitală a lumii. De săptămâna aceasta, o puteți vizita în Street View, pe Google Maps, fiind acoperiți peste 1500 de kilometri de canale și drumuri. Procesul de preluare a imaginilor îl puteți vedea AICI, iar making-of-ul, AICI.

 

 

 

VIITOAREA PAROLĂ? CREIERUL VOSTRU

Nu veți avea nevoie de superparole, autentificări în doi timpi sau alți pași preventivi de securizare, într-o zi vă veți putea debloca telefonul cu gândul, scrie FastCompany.

 

OCHII ȘI URECHILE REGIMULUI

Din 2007 încoace, Armata de Eliberare a Poporului (AEP), brațul înarmat al Partidului Comunist Chinez, și-a extins tot mai mult colabărarile externe. AEP a finanțat astfel, în cadrul programului „Culege flori și produ miere”, peste 2 500 de ingineri și specialiști din domeniul militar pentru a studia în străinătate. Delegații AEP n-au dezamăgit: au dezvoltat colaborări cu oameni de știință și instituții de cercetare prestigioase din întreaga lume, iar strădaniile lor au dat roade, ei având acces la informații și tehnologii care fac azi prima pagină a publicațiilor de profil. Călătoria continuă! Întreaga poveste o puteți afla într-un raport detaliat al Institutului de Politici Strategice din Australia, care atrage atenția asupra naivității instituțiilor de cercetarea din țările dezvoltate în a susținerea regimului chinez.

 

iQ

V-ați întrebat vreodată ce-ar fi dacă am avea șase degete la mână? LiveScience spune că, de exemplu, matematica ar fi mult mai ușoară.

 

 

 

INTERVIU

Jamie Oliver nu trece prin cea mai fastă perioadă a vieții: a pierdut mai bine 35 de milioane de dolari, restaurantele sale din Italia s-au închis și sute de angajați au trebuit să își caute de lucru. Totuși, e numai un zâmbet. Decideți voi dacă e al lui sau nu, într-un interviu realizat de SundayNight [16:00] + o rețetă.