Ieri, azi, mâine. Viața mea – Editura RAO lansează Sophia Loren
15 March 2021
O carte-cult, o redescoperire editorială de senzaţie: Ultima vară în oraş de Gianfranco Calligarich
16 March 2021

UNATC ne invită la o “Întâlnire cu poetul preferat” – Ana Blandiana

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București va organiza aniversarea uneia din cele mai importante personalități culturale și, totodată, un reper de atitudine morală și civică: scriitoarea Ana Blandiana.

Prin această aniversare se inaugurează seria de evenimente din cadrul proiectului „Întâlnire cu poetul preferat”, UNATC propunându-și să găzduiască un dialog viu între tânăra generație de artiști și reperele literaturii și culturii românești contemporane și să susțină dialogul între lumea artistică și cea literară, dar și între generați. Educația teatrală și cea cinematografică nu se pot împlini fără cunoașterea reperelor culturale locale.

Evenimentul va debuta cu alocuțiunea rectorului UNATC, prof. dr. Liviu Lucaci, urmat de discursul președintelui Institutului Cultural Român, Mirel Taloș, și va continua cu punerile în scenă ale poeziei autoarei de tinerii studenți.
Dialogul pe care scriitoarea Ana Blandiana îl va purta ulterior cu studenții și invitații prezenți va fi urmat de cuvântul de încheiere al decanului Facultății de Teatru, conf. dr. George Ivașcu.

Evenimentul va avea loc în Sala „Ileana Berlogea”, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București și va fi transmis pe canalul de YouTube UNATC https://www.youtube.com/c/UNATCILCaragiale, joi, 25 martie, începând cu ora 19:00.