Caravana Docuart dă play documentarului pe 17 și 18 aprilie la Constanța
15 April 2019
„Oxygen” – o producție Teatrelli
15 April 2019

Urmează o săptămână plină la Centrul Ceh!

Luni, 15 aprilie, ora 20:00, Centrul Ceh

Soviet Hippies| Documentary Mondays

Mergând pe urmele mişcării hippie din URSS, descoperim atmosfera psihedelică underground a anilor 1970: în umbra unui regim politic constrângător, o adunare de artişti, muzicieni, vagabonzi şi alţi noncomformişti şi-au creat propriul Sistem în interiorul Uniunii Sovietice, antrenaţi de ideea libertăţii. Decenii mai târziu, un grup excentric de hipioţi iau calea Moscovei, unde încă se adună oameni pentru a comemora, an de an, evenimentul tragic din 1 iunie 1971, în care mii de hipioţi au fost arestaţi de KGB.

Intrare liberă. Eveniment Facebook aici. Eveniment susţinut de Budweiser Budvar. 

Marţi, 16 aprilie, ora 20:00, Centrul Ceh

The Outrageous Baron Munchausen | Fiction Tuesdays

Imaginează-ți că eşti primul om care ajunge pe Lună. Aceasta chiar ar fi o mare realizare. Acum, imaginează-ţi că o anumită persoană nu a făcut numai asta, dar a și descoperit o navă spațială pe a cărei plăcuță se putea citi: Jules Verne, „De la Pamânt la Lună”. Mai mult, acea persoană a avut șansa să întâlnească o personalitate foarte importantă – Baronul Munchausen. Asta chiar ar fi o binecuvântare.

Astronautul, pentru că despre el vorbim, este trimis într-o călătorie în lumea antică, cot la cot cu Baronul Munchausen. Acolo are ocazia să experimenteze Turcia medievală, să creeze divergențe cu un mare sultan și să fie nevoit să fugă, alături de Munchausen, pentru a scăpa cu viață. Mai mult, aceasta este o poveste despre acceptarea propriilor emoții, deorece protagonistul se îndrăgostește fără voie de un personaj suprizător cu care creează o conexiune puternică.

Baron Prásil reprezintă jocul imaginaţiei lui Karel Zeman concentrat într-un singur film.

Intrare liberă. Eveniment Facebook aici. Eveniment susţinut de Budweiser Budvar. 

Miercuri, 17 aprilie, ora 19:00, Centrul Ceh

Distrugerea TVR și Radio România – 3 years challenge | Frontline Club

În urmă cu trei ani, Frontline Club a organizat o dezbatere în care s-a vorbit despre dezastrul financiar din TVR și cel editorial de la Radio România. Între timp, cele două instituții nu mai sunt finanțate din taxă ci direct de la buget, șefii lor s-au schimbat, în eter au apărut unele voci noi. Cu toate acestea, scandalurile au continuat să se țină lanț. De la derapaje editoriale la acuzații de politizare și de risipă a banului public. Audiențele sunt fie nesemnificative (SRTV), fie în scădere constantă (SRR).

Intrare liberă. Eveniment Facebook aici.
 

Joi, 18 aprilie, ora 20:00, Centrul Ceh

The Joke | Proiecţie bonus

Protagonistul Ludvík Jahn se întoarce în orașul natal pentru a se răzbuna pe cel responsabil de excluderea sa din Partidul Comunist, în urma unei glume politice inoportune. Cu cincisprezece ani în urmă, Pavel Zemánek era colegul de facultate al lui Ludvík, președintele organizației studențești a Partidului Comunist Cehoslovac, și totodata, prietenul său cel mai bun. Cu toate acestea, glumele lui Ludvík nu au fost apreciate și, din cauza lui Pavel, el ajunge să fie exclus atât din partid, cât și din facultate, trimis în armată, apoi condamnat la închisoare și la trei ani de muncă silnică în mină.

Intrare liberă. Eveniment Facebook aici.

Aveţi de unde alege, aşa că vă aşteptăm!